Milyen monitort ajánlasz?
20-30 ezer körül szeretném ha alakulna az ára, nem kell túl nagy, de a tft-k közül nézelődök. Fontos még, hogy ne legyen rossz a szemnek.
innen tudsz olyat linkelni, amit érdemes megvenni? www.ipon.hu vagy tudsz jobb helyet, olcsóbb eladót?
előre is kösz
Szoktál fullhd filmeket nézni, vagy 8600 amúgy sem bírja?
Tehát kell-e, hogy 1080p-s legyen?
Vagy 720p elég, vagy egyáltalán nem is nézel HD-t rajta?
Amúgy ipon jó, van nála olcsóbb, de nem olyan nagy az árkülönbség, viszont ipon megbízható.
Így most nem igazán tudok válaszolni, mert nem tudom a részleteket, de igazából bármelyik monitort megveheted, ahogy nézed az ipon-t válaszd ki a monitor méretét (szerintem 19"-nél kisebb ne legyen), márkák közül meg ASUS, Samsung, BENQ, és LG-t nézegess (bár lehet kihagytam még pár jót).
Felontása tőled függ, vagy 1336x768, vagy 1440x900, vagy 1920x1080 legyen, de mindenképp wide (16:9), és ne 4:3 vagy 5:4 (mint pl. 1280x1024)
köszi
és olyat nem lehet, hogy bemegyek egy electro worldbe, vagy ilyen helyre, és ott adott típus szerint kérem? vagy ott tudni fogják, ha ezeket az adatokat elmondom, hogy 16:9-es legyen, meg a felbontása nagyobb mint 1200x*** és 19colnál ne legyen kisebb?
jah
full hd filmeket nem néztem eddig, mert 1mb-s a netem, de most fogok váltani, de szerintem 720p is megteszi bőven nekem
de videókártya újítás is lesz néhány fokkal jobbra, remélem minél hamarabb
egyébként árban mennyi különbség van a 720-1080p között úgy általában? tipikusan drágább az 1080-as?
1280x720-as monitort vagy nem is gyártanak, vagy hülyeség venni.
Amiket felsoroltam felbontások azokon a 720p bőven elmegy (a legkisebb felbontás amit mondtam 1336x768, de magasságban és szélességben is nagyobb, mint a 720p), szóval azok közül bármelyik jó 720p-re
Árakról olyan nagyon sokat nem tudok, de van már 30-ért is 21"-es 1080p-s BENQ monitor, ami elég olcsó, mert láttam már 19"-es monitort 40-ért aminek csak 1600x900 volt a felbontása.
Itt van pár 1080p-s 30k-ért (több monitor, de mndegyiknek ugyanaz az alapja, mivel ugyanaz a példány csak valamit módosítottak):
Ráadásul teszt is van róla ipon-on, és a felhasználói vélemények is jók:
(a középső monitorról beszélek, tesztben még ~45k, de már csak 30)
Azt mondom érdemes 1080p-s monitor, még ha nem is használod ki akkor is, mivel 25-ért árulják az 1336x768-asokat 19 collal.
Electro World meg ilyen helyeken pedig vagy kevés a választék, vagy úgy is próbálnak átverni, ha ott akarod megvenni akkor csak úgy érdemes, hogy neten utánanézel
köszi a segítséget
ezen az oldalon utánaolvasgatás után, többen is ezt ajánlották, ez lehet jobb vétel?
és az a baj, hogy félek ilyet neten rendelni, mert mi van ha sérült a kijelzője van ilyesmi?
pestre felutazni meg nem egy leányálom
ha bemegyek egy számítógépboltba, valószínűleg ott is megtudják rendelni? és kb ugyanilyen áron biztosan, szerintem, de ha 1-2 ezressel drágább az sem dominál, egyébként emennél ott van a posta költség is
Az jó monitornak néz ki, az is lehet én is veszek egyet, mert új gépet veszek és a mostani az 1280x1024-es.
Ipon-tól nem kell félni, a legmegbízhatóbb oldal, ha meg sérült a kijelző akkor van garanciafutár, ami elmegy hozzád, aztán elviszi szervizbe, és vissza is viszi a monitort.
De ha bárhol máshol találsz egy ilyen példányt és nem kerül sokba akkor ott is megveheted, ugyanazt adják, max a garancia "rosszabb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!