Milyen monitort ajánlasz?

Figyelt kérdés

20-30 ezer körül szeretném ha alakulna az ára, nem kell túl nagy, de a tft-k közül nézelődök. Fontos még, hogy ne legyen rossz a szemnek.

innen tudsz olyat linkelni, amit érdemes megvenni? www.ipon.hu vagy tudsz jobb helyet, olcsóbb eladót?

előre is kösz

2011. júl. 27. 16:41
 1/8 A kérdező kommentje:
jah, hát és szar videókártyám van, 8600 geforce, de lehet hogy később lesz valamivel jobb kártyám is, filmeket nézek, és nagyritkán játszok a gépen, még ez is szempont, előre is kösz a válaszokat
2011. júl. 27. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Szoktál fullhd filmeket nézni, vagy 8600 amúgy sem bírja?

Tehát kell-e, hogy 1080p-s legyen?

Vagy 720p elég, vagy egyáltalán nem is nézel HD-t rajta?

Amúgy ipon jó, van nála olcsóbb, de nem olyan nagy az árkülönbség, viszont ipon megbízható.

Így most nem igazán tudok válaszolni, mert nem tudom a részleteket, de igazából bármelyik monitort megveheted, ahogy nézed az ipon-t válaszd ki a monitor méretét (szerintem 19"-nél kisebb ne legyen), márkák közül meg ASUS, Samsung, BENQ, és LG-t nézegess (bár lehet kihagytam még pár jót).

Felontása tőled függ, vagy 1336x768, vagy 1440x900, vagy 1920x1080 legyen, de mindenképp wide (16:9), és ne 4:3 vagy 5:4 (mint pl. 1280x1024)

2011. júl. 27. 17:58
 3/8 A kérdező kommentje:

köszi

és olyat nem lehet, hogy bemegyek egy electro worldbe, vagy ilyen helyre, és ott adott típus szerint kérem? vagy ott tudni fogják, ha ezeket az adatokat elmondom, hogy 16:9-es legyen, meg a felbontása nagyobb mint 1200x*** és 19colnál ne legyen kisebb?

2011. júl. 28. 09:12
 4/8 A kérdező kommentje:

jah

full hd filmeket nem néztem eddig, mert 1mb-s a netem, de most fogok váltani, de szerintem 720p is megteszi bőven nekem

de videókártya újítás is lesz néhány fokkal jobbra, remélem minél hamarabb

egyébként árban mennyi különbség van a 720-1080p között úgy általában? tipikusan drágább az 1080-as?

2011. júl. 28. 09:14
 5/8 anonim ***** válasza:

1280x720-as monitort vagy nem is gyártanak, vagy hülyeség venni.

Amiket felsoroltam felbontások azokon a 720p bőven elmegy (a legkisebb felbontás amit mondtam 1336x768, de magasságban és szélességben is nagyobb, mint a 720p), szóval azok közül bármelyik jó 720p-re

Árakról olyan nagyon sokat nem tudok, de van már 30-ért is 21"-es 1080p-s BENQ monitor, ami elég olcsó, mert láttam már 19"-es monitort 40-ért aminek csak 1600x900 volt a felbontása.

Itt van pár 1080p-s 30k-ért (több monitor, de mndegyiknek ugyanaz az alapja, mivel ugyanaz a példány csak valamit módosítottak):

[link]

Ráadásul teszt is van róla ipon-on, és a felhasználói vélemények is jók:

[link]

(a középső monitorról beszélek, tesztben még ~45k, de már csak 30)

Azt mondom érdemes 1080p-s monitor, még ha nem is használod ki akkor is, mivel 25-ért árulják az 1336x768-asokat 19 collal.

Electro World meg ilyen helyeken pedig vagy kevés a választék, vagy úgy is próbálnak átverni, ha ott akarod megvenni akkor csak úgy érdemes, hogy neten utánanézel

2011. júl. 28. 15:31
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2011. júl. 29. 07:44
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget

ezen az oldalon utánaolvasgatás után, többen is ezt ajánlották, ez lehet jobb vétel?

[link]

és az a baj, hogy félek ilyet neten rendelni, mert mi van ha sérült a kijelzője van ilyesmi?

pestre felutazni meg nem egy leányálom

ha bemegyek egy számítógépboltba, valószínűleg ott is megtudják rendelni? és kb ugyanilyen áron biztosan, szerintem, de ha 1-2 ezressel drágább az sem dominál, egyébként emennél ott van a posta költség is

2011. júl. 29. 07:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Az jó monitornak néz ki, az is lehet én is veszek egyet, mert új gépet veszek és a mostani az 1280x1024-es.

Ipon-tól nem kell félni, a legmegbízhatóbb oldal, ha meg sérült a kijelző akkor van garanciafutár, ami elmegy hozzád, aztán elviszi szervizbe, és vissza is viszi a monitort.

De ha bárhol máshol találsz egy ilyen példányt és nem kerül sokba akkor ott is megveheted, ugyanazt adják, max a garancia "rosszabb".

2011. júl. 29. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!