A HDMI csatlakozónál a digitális optikai, vagy koaxális csatlakozó jobb kép/hangátvitelt tud produkálni?
Szia!
Ha van a lejátszódon, akkor érdemes beüzemelni, hiszen a kép- és hangátvitel így tényleg jobb/gyorsabb, így akár kék-lemezeket is jobb minőségben lehet nézni/hallgatni, amennyiben ismeri a lejátszód.
A lejátszás minősége ettől függetlenül függ az adott film minőségétől/ felbontásától/alkalmazott hangfájl minőségétől,......
Vannak olyan lejátszók, amik szoftveresen képesek a filmeket HD minőségre, vagy még jobbra is feljavítani lejátszás közben. Láttam ilyen "gépet", tényleg jobb a kép minősége.
Használd nyugodtan.
:-)
Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó, úgy érted hogy használjam a digitális kimenetet az összekötésre? Ilyen kimenetek vannak rajta: [link]
Közben olvastam egy másik hozzászólásban hogy a digitális kimeneten csak hang továbbítható, kép nem. Így a képátvitelhez marad a hagyományos video out rca kimenet?
A HDMI azt jelenti, hogy egyetlen kábelen át megy a nagyfelbontású kép és hang együtt, vagy akár külön-külön is.
Az optikai csatlakozó csak a hangot viszi, de ott is csak a tömörített formátumokat (dolby digital, dts), a trueHD és DTS HD viszont tömörítetlen, így azokat jelenleg csak a HDMI továbbítja, de ahhoz, hogy valóban halljad ezt a veszteségmentes hangot, ahhoz kell egy megfelelő erősítő is, ami képes feldolgozni a jelet. Ha ilyened nincs, szerintem nem érdemes vesződnöd a dologgal, mert nem fogod hallani, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!