Hogyan tudom megállapitani egy digitális fényképezőgépnél, hogy hány "expo" van benne?
Van, amelyiknél a metadata számolja, van ahol a fájlnév számolja, de lehet 9999 után nullázza magát. Ha kompakt, ez a két módszer jöhet számításba.
Tükrösnél a váz számolja, de van olyan márka, aminél csak szervizben lehet kinyerni. Van olyan, ahol segédprogrammal lehet kinyerni, és van olyan amelyiknél rejtett menüből lehet kinyerni.
Másodjára sem írtad le milyen márkáról van szó, vagy milyen típusról, pedig próbáltam érzékeltetni hogy nem mindegy milyen márkáról van szó, lehet egyből le kellett volna írnom névvel is.
Ebben a cikkben a leírás és a kommentek is tartalmaznak segítséget, de ez sem segít minden márka minden altípusánál. Itt vagy segédprogramot adnak, vagy leírják a szervizes megoldást (az Olypus ebből kimaradt, annál meg lehet nézni könnyen):
Ha viszont kompakt gépről van szó, szerintem az EXIF-nél többre nem lehet támaszkodni. Mivel az eladásnál számít az expószám, és használt kompaktot nem szokás venni - és nem is érné meg -, ezért ott nem olyan lényeges a számolása.
Igaz ! Bocsánat tényleg nem irtam le , amit most pótolok.
Az egyik gép CANON PowerShot A480, a Másik pedig Fuji FinePix S1800.
Köszönöm információdat. Ma tüzetesebben utána néztem a dolgoknak és rájöttem, hogy nem nagyon tudok a gépekből többet kibányászni mivel ezek nem tükör reflexesek.Hiába próbálkoztam az Opanda Exif Viewerrel,
az is csak a haverom NIKON D60 gépénél mutatta az expo számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!