Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nagyméretű fájlok (8 GB+)...

Nagyméretű fájlok (8 GB+) lejátszása asztali lejátszóval?

Figyelt kérdés
Még nincsen bluray lejátszóm, de tervezem, hogy veszek egyet. A kérdés az,hogyan tudnék nagyméretű fájlokat nézni rajta. Egy szimpla DVD-re nem fér rá, bluray-t nem tudok írni, a megoldás a külső merevlemez lenne, de úgy tudom, az asztali lejátszók nem támogatják az NTFS fájlrendszerű HDD-t. A FAT32 pedig a nagy fájlokat nem kezeli. Ötlet? (Tudom, vegyek eredeti filmeket :P)
2011. júl. 8. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
ha ennyire nagyok a fájlok, akkor biztosan lejátszaná a lejátszó azokat a formátumokat?
2011. júl. 8. 21:13
 2/8 anonim ***** válasza:
vágd fel több db 2-3gigás darabokra vagy akkorákra amennyik ráférnek fat32re (nem tudom pontosan :D)
2011. júl. 8. 21:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Erre még nem gondoltam. Gondolod, hogy nem? Csak számítógép viszi?
2011. júl. 8. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Mire érted, hogy 'csak számítógép viszi?' ?

Amúgy más értelmes megoldás pedig nincsen ha nem kezel ntfs-t, és valószínű, hogy nem kezel.. még mindig jobb mintha lekonvertálnád gyengébb minőségre.

2011. júl. 8. 21:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Az még az első válaszadónak ment :) Amúgy nekem is a darabolás jutott eszembe megoldásként jobb híján.
2011. júl. 8. 21:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Ötlet? Van. Én pl. nem vettem (és nem is veszek) B-Rayt, inkább vettem egy ASUS O!PLAY AIR média playert, erre csatlakoztattam egy 2 TB-os vincsesztert. A lejátszó vidáman kezeli az NTFS-t, sőt ISO-ból is lejátssza a filmeket, meg a baromi méretű mkv fájlokat. Ekkora tárterületre igencsak elfért a számomra fontos filmek, sorozatok jelentős része. Ha majd ez sem lesz elég, veszek még egy 2 TB-ost, mert még azt is tudja fogadni.
2011. júl. 8. 22:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor ezt fogok venni, elég jónak tűnik. Fájlokat akadozásmentesen játssza? Kb. mekkora az az mkv méret, ami szerinted már minőségi képet ad?
2011. júl. 9. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Én nem mondom, hogy hajszálra ugyanezt a tipust vedd meg. Nézz szét a piacon, rengeteg féle van. Én persze csak erről (ASUS) tudok nyilatkozni: nekem eddig bevált. A firmware-jét szépen update-elgetik, már kétszer frissítettem kifogástalanul. A távirányító parancsait néha picit késleltetve követi, de megbirkózik szinte az összes fájl típussal, nem akadozik. Mondjuk az Avatar egy brutál 8 GB-os mkv-ban van a vincseszteren, mikor ezt indítom, itt az első öt másodpercben van kicsi akadozás, de utána kifogástalanul játssza le. Más filmnél nincs még ilyen akadás sem.

Mkv-ban már akár 1,5-2 GB-os méret is adhat nagyon szép képet (a kódolástól függően) , csak a "vájt-szeműek" találhatnak hibát. Én a 107 cm-es plazmán nem panaszkodom:)

Ha másféle médiaplyert választasz, feltétlenül tájékozódj, hogy mekkora max. méretű vincsesztert tud kezelni, mert a legtöbb csak 1 TB-ig tud.

2011. júl. 9. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!