Mi lehet a probléma a dvd lejátszóval?
Rövid időn belül már a második dvd lejátszónk megy tönkre. A probléma a következő: bekapcsoljuk...és automatán kinyílik az ajtaja (ez már nem normális dolog..) betesszük a lemezt, benyomjuk, és csak pörög pörög...végig azt írja, hogy "bezár", és utána az olvasás próbája nélkül ki is nyit, és ennyi.
Nekem úgy tűnik, hogy nem érzi azt a gép, hogy becsukódik, és így a lemez olvasáshoz már hozzá sem kezd.
Fura, hogy ugyan ez van már a második lejátszóval is.
Mi lehet a baj? Vajon mennyibe kerülne megcsináltatni?
Ha valakinek van ötlete, vagy tanácsa, akkor nagyon szépen köszönöm!
Nem érzékeli a berakott lemezt, pontosabban az elektronika nem látja, nem kezdi el olvasni.
Vidd szervizbe, ott meg tudják csinálni, de a hosszú távú megoldás az, ha rendes, márkás gépet veszel (pl. Sony, Panasonic, Samsung, stb), és nem valami 5-10e Ft-os vackot.
Az egyik Orion a másik Thomson.
Nem tudom, hogy az lehet-e a baj..de a lemez olvasásig el sem jut, mert nem érzi azt, hogy becsukódott-e már.
Olyan mintha elkezdenéd becsukni...de oda tennél egy valamit az útjába. És akkor 4-5 másodpercig próbál becsukódni, és végül látja, hogy nem sikerül, és kinyílik.
Kb ugyan így viselkedik ez is, csak épp nincs semmi az útjában..
Lehet megnézetjük valakivel, hátha csak pár száz forintos probléma..ki tudja.
Köszi a segítséget. :)
Akkor valami a tálcát működtető mechanikában romlott el, amiért eleve el sem jut odáig, hogy beolvashassa a lemezt? Ha kézzel nyomod be a tálcát, akkor felismeri a DVD-t?
Mindenképp szervizt javaslok.
Szia!
Az orion dvd-knél típushiba a lemezforgató (spindle) motor hibája, sajnos szar minőségű kicikínai motorok vannak benne, javítható viszonylag olcsón (én régi PC-s cd-romból kivett motorokat szoktam beépíteni). A tálca magától kinyílására pedig a végálláskapcsoló hibáját vagy a tálcát mozgató ékszíj kinyúlását gondolnám, emiatt nem megy helyére a mechanika (legalábbis nem érzékeli) és ebből van a baj...
Üdv!
A lemez pörgetéssel nincs baj, én úgy hallom, és a tálca is nyitódik meg csukódik rendesen. Csak olyan mintha nem érezné a gép azt, hogy már becsukódott. A legjobb hasonlat az az, hogy mit csinál, hogy olyan mintha valami akadályozná a becsukódását. Hiába csukom be...elkezd pörögni, és 5 másodperc múlva kinyílik...az olvasásig el sem jut, mert olyan mintha be sem csukódott volna. Azt meg sem lehet csinálni vele, hogy becsukom, és nem indítom el a lemez lejátszását, mert hiába csukatom be, mert becsukódik teljesen...de közben még mindig olyan hangot ad mintha még mindig csak csukódna..csukódna....és utána egyből kinyílik.
Nehéz így elmagyarázni, hogy mit csinál..vagyis mit nem csinál... :D de tényleg a legjobb hasonlat, hogy mit csinál, az az, hogy valami akadályozná azt, hogy becsukódjon..becsukódik rendesen, tud mozogni ki-be, de nem marad úgy becsukott állapotban csak zúg, és kinyílik. A lemez olvasást el sem kezdi, mert nem érzi, hogy be van csukódva.
Köszönöm a tippeket, segítséget! Ha van még ötletetek, akkor várom, köszi az eddigieket is! :)
Ha megtudom mi a baja, ha megnézi valaki, akkor majd elmondom mit mondott. :)
Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!