Melyik játékkonzolt vegyem?
Konzolt szeretnék vásárolni! És egy-két helyről azt olvastam ha eredetizni szeretnék PS3! Warezolni meg nem szeretnék!
Olyannak várom a válaszát akinek megvan mind2 konzolja,illetve kipróbálta mind2őt és abból következtetni tud hogy számára melyik a jobb! Xbox360 vagy PS3!
Nekem van egy Ps3-am és sok haver xbox-ával játszottam már tehát azt is ismerem.
Már az elején el kell döntenek a kérdést hogy Inkább online szeretnél eredeti játékokkal vagy offline de letöltött játékokkkal.
A második kérdés az az ha online játszassz fizessél-e a netes játékért vagy sem. xboxnál sztem elég drága a live míg ps3-on a psn ingyenes. de a két konzol közötti árkülönbség( kb. 20 k ) 2 évnyi xboxlive-ból kijön.
Ha meg a hardvert nézzük hogy mit kaposz a pénzedért egyértelműen a ps3 a jobb hiszen tud 3D Bul-ray-t ami külön lejátszóként egy elég drága dolog, és így már nem is tűnik soknak az a 20 k.
"xboxnál sztem elég drága a live míg ps3-on a psn ingyenes"
igaz, hogy fizetős, de évi 9k szerintem minden, csak nem drága :)
Az ingyenhez képest szerintem a 9k drágának mondható.
Az évente 1 vadonat új játékot jelent, és semmivel sem nyújt többet (na jó, van pár extra funkciója a Live-nak, de annak a játékhoz semmi köze, csak kényelmi funkciók).
PS3-on több, jobb, szebb exkluzív játék van, és szerintem ez a legfontosabb szempont.
Ott van még a blu-ray lejátszó, ahogy már írták a 3D (de ez mondjuk nem sok embert érint még), a jobb joystick (de a boxé kényelmesebb), és az ingyen multi, ami talán a 2. legfontosabb szempont. Meg amit sokan nem szoktak írni, az az, hoyg a ps3 egy multimédiaközpont. Amióta megvan nekem, meg bármelyik ismerősömnek, folyton azon nézzük a filmet, zenét, képeket, előtte meg PC-n ott nyomorogtam a monitor előtt. Ráadásul lehet streamelni a DLNA funkció miatt (bár ez boxba is van, de ps3-mon kiforrottabb).
Összefoglalva szerintem úgy dönts, hogy megnézed az exkluzívokat, és amelyik konzol játékai jobban tetszenek, azt veszed.
Xbox exkluzívok: Halo részek, Gears of War 1-3, Forza 3-4, meg Alan Wake
PS exkluzívok: Gran Turismo 5, Uncharted 1-3, God of War 1-3, Resistance 1-3, Yakuza 3-4, Killzone 2-3, Dust514, Demons Soul, Heavy Rain, Motorstorm részek, Ratchet & Clank részek, ICO & Shadow of the Colossus, Metal Gear Solid 4, Infamous 1-2, Socom részek, The Last Guardian, Little Big Planet 1-2, és ezek csak a lényegesebbek, rengeteg kevésbé híres, de hatalmas játék van rá.
Lényegesen hosszabb a lista, de ha a negyede nem érdekel, akkor mindegy a hosszú lista, akár boxot is vehetsz.
Köszönöm a válaszokat!
Amíg még fontos hogy ide írjak miért van az hogy Sony 1 év gari míg a Xbox360 2 év?
2év nem csalóka? Szóval ez nem olyan 1 év teljes gép másik 1 év pedig szoftveres része?
Előző:
igaz, ps3-mat könnyebb feltörni, de körülményesebb a letöltés. Akár 40 gigás játékot elég sok idő leszedni ha nem vagy DIGI-s, főleg, hogy még a torrent oldalakon is elég szar a mennyisége, rapidshare-ről meg ne is beszéljünk.
Live meg igaz, hogy jobb, de ahogy írtam, játék szempontjából semmivel sem jobb, PSN-en is laggmentesen lehet a nap 24 órájában játszani, cserébe ingyen.
Ha valakinek számít az a pár extra funkció 9 rongyért amit a Live nyújt, akkor az vegyen Xbox-ot.
Igen, eléggé az vagyok, de azért próbálok nem hülyeségeket beszélni, utánanézek annak, amit mondok, és ok nélkül nem fikázok.
Szóval lehet, hogy fanboy vagyok, de azért hazudni nem szokásom.
"PSN-en is laggmentesen lehet a nap 24 órájában játszani, cserébe ingyen."
Már, ha éppen nem töri fel valami hackercsoport. :)
Az én tapasztalatom az, hogy jóval lassabb a ps3 a boxnál (az általam próbált játékoknál, black ops,tdu2).TDU2-t nekem fél perc alatt betölti, ps3on ez min. 1,5 perc...
Nincs cross-game voice chat, az xmb is lassabb mint a guide.
Remélem ez a feltörős dolog csak valami poén akart lenni, mert régebben boxnál is volt 2 hetes leállás (oké, hogy ez a psn-es leállás fele, de ez kötekedés szempontjából most nem fontos), és ha a Microsoft lett volna a hackerek célpontja még a mai napig is offline lenne.
Igen, feltörték, ciki meg minden a Sony-nak, de ez érvelés szempontjából 0.
XMB tényleg néha már idegesítő, hogy nem képes betölteni egy ms alatt (ms itt nem Microsoft, hanem milisec), de ahogy írtam, ennek a játékhoz nem sok köze van, csak kényelmi "funkció".
Cross-game voice chat-et pár ember hiányolja ps3-ból, fórumokat olvasni, de szerintem a játékosok 90%-át nem érinti. És a játékhoz ennek sincs köze, szóval ha valakinek nem számítanak az ilyen apróságok, annak egyértelműen PS3.
Ha meg valakinek számít, menjen Live-ra, de szerintem inkább az exkluzív játékok alapján döntsenek az emberek konzolvásárlás előtt, online funkció meg max az utolsó szempont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!