Hogy kell beállítani, hogy térhatással jól szóljon a hangfal?
Van egy hangfal szett, mélyláda, 3 első hangfal, és két hátsó oldalsó.
Ha hátra dőlök a széken, akkor a hangot, mögűlem/mellőlem hallom. Ha előre hajolok, akkor csak szemből hallom a monitor mellől/mögűl.
Valamit rosszul csinálok? BNe lehet állítani, hogy 360 fokban halljam a filmeket?
Hangfaltól és hangkártyától függ, hogy miket hogy tudsz beállítani.
5.1-ben csak akkor szól, ha amit hallgatsz, az is 5.1.
Amúgy van 2 első, 2 hátsó hangfal, egy középső, és egy mélynyomó, ezért 5.1.
Beállíthatod 5.1-be, csak stereoba (akkor csak az első oldalsó hangfalak fognak szólni), vagy akár úgy is, hogy az első és a hátsó oldalsó hangfalakon is ugyanaz szóljon sztereóban. A sima stereot így hangosabbnak hallod.
A video lejátszó beállításai között is be kell esetleg állítani, hogy szeretnéd hallgatni.
Ha a hangfalak nem fázishelyesen vannak bekötve (mindegyik következetesen, színhelyesen, ugyanúgy), akkor felborul a hangkép.
Nem tudom érthetőbben leírni, nekem van mérőlemezem erre a célra...
20:32-nek..
Ez a teszt csak arról szól "szó szerint", hogy jó helyen vannak-e (jó csatlakozóba vannak bekötve) a hangszórók.
A fázishelyesség ebből nem derül ki, bár tény (szerintem), hogy elég egyértelmű a színezések miatt bekötés.
De ha nem figyelnek oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!