Melyik a jobb fényképezőgépek esetén? Elem vagy aksi?
melyik jobb, és miért?
előnyök, hátrányok
A kérdésedből nem derül ki, hogy gyári akkus gépre gondolsz, vagy ceruzaelem méretű akkura.
Gyári akku esetében:
Akku:
Tovább bírja mint az elem, de drágább, így a pót beszerzése sokkal több pénz. Nem lehet minden sarkon kapni, így ha lemerül akkor meg kell várnod amíg feltöltődik.
Elem:
Olcsó, de keveset bír. Szinte mindenhol kapható.
de az elemet állandóan tudom cserélni, míg az egyik pár töltődik addig beteszek másikat
és ez az aksinál nem így működik
személyszerint elem párti vagyok, de sokan mondják, hogy az aksi jobb
A fényképezőgép áramellátását általában három csoportba lehet osztani:
1. Ceruzaelem (1,5 V-os AA méretű)
2. Ceruzaakkumulátor (1,2 V-os AA méretű)
3. A fényképezőgép egyedi, saját (beépített) akkumulátora.
A ceruzaelem
Előnye: Ha lemerül szinte bármelyik boltban vehetsz szükség esetén. Ha keveset használod, akkor a kisebb gépek sokáig bírják.
Hátránya: Ha sokat használod, akkor hamar lemerül, és drágán vehetsz újat.
Ceruzaakkumulátor
Előnye: Olcsó (800-900 Ft-ért már lehet kapni 4 db-ot), sokszor újratölthető (a töltőt kb 2000-4000 Ft-ért vettem). Ha már elhasználódott (teljezen feltöltött akkumulátorral sem bírja a gép) használható egyéb eszközökben (pl. zseblámpában). Szükség esetén helyettesíthető ceruzaelemmel.
Hátránya: Az akkumulátorok idővel elhasználódnak, és nem bírják olyan sokáig, mint új korukban.
A fényképezőgép saját akkumulátora
Előnye: Általában egy feltöltéssel tovább bírja, mint a fentiek. A vételárban benne van, nem kell külön megvenni.
Hátránya: Ha lemerül, és csak egyet adnak gyárilag és nincs töltő a közelben, és persze azonnal fényképezni is akarsz vele, akkor biztosítani kell pótakkumulátort, ami általában drágább, mint a ceruzaakku. Ha elhasználódik, nem igaszán lehet házilag hasznosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!