Szerintetek mit tegyek ha átvertek?

Figyelt kérdés
Vásároltam az expresszen egy dvd lejátszot még az nap befizetem a férfinak a pénzt azt igérte másnap feladja ez már 1 hete és még mindig nem kaptam meg emailekre nem válaszol mit tegyek fel tudom jelenteni vagy vissza kapom valaha a pénzemet ha feljelentem?
2011. jún. 2. 11:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Úgyse foglalkozik vele senki, felesleges.

De így legalább megtanultad, hogy soha nem utalunk előre...

2011. jún. 2. 11:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Sok hasonló kérdés van itt (bár inkább az üzlet és pénzügyekbe kellett volna írnod), és közkeletű tévedés, hogy ilyenkor egy feljelentéssel mész valamire. Ez sajnos polgári jogi kategória, szerződés nem teljesítése, és maximum peres úton próbálkozhatsz, már ha egyáltalán tudod az adatait annak, akinek pénzt utaltál. Általában elég esélytelen jogi úton pénzt látni ilyenekből. Marad a nem jogi út, vagy pedig elkönyveled tanulópénznek, hogy ismeretleneknek nem fizetünk a semmire csak úgy. :(
2011. jún. 2. 11:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Csak akkor van értelme a rendőrségi feljelentésnek, ha több embert is átver, és mindenki feljelenti. Így már teljesen más kategória, mert sorozatos átverés a dolog, és börtönbe is kerül ha megfogják.

Ha megvannak az adatai, és arrafelé jársz, keríts pár nagyobb méretű embert magad köré és nyomjátok a falhoz, egy kis fenyegetés, hogy letéped bizonyos szerveit ha nem adja vissza a pénzt.. volt már rá példa ismeretségi körömben, kifejezetten hatásos..

2011. jún. 2. 12:23
 4/10 anonim ***** válasza:
A számlaszáma alapján tudod, ki vert át, de innentől polgári peres az ügy.
2011. jún. 2. 12:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Polgári per?pontasan mit takar?
2011. jún. 2. 13:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Érdemes akkor feljelenteni szerintetek?
2011. jún. 2. 13:19
 7/10 anonim ***** válasza:
hát írsz az üzemeltetőknek és max letiltják a csávót, ennyit lehet kb tenni. én ezért szoktam mindig utánvétben kérni. max akkor utalok, ha tudom hogy egy rohadt korrekt, megbízható eladóról van szó.
2011. jún. 2. 13:54
 8/10 anonim ***** válasza:

persze, jelentsd fel. haszna ugyan valószínüleg nem lesz, de kaphatsz tájékoztatást a további lehetőségekről.

a polgári per ügyvédet és bíróságot jelent

2011. jún. 2. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:
de 1 dvd lejátszó megér 5 év bíróságra járkálást? aminek a végén kap max 20 óra közmunkát a csávó aztán kész?
2011. jún. 2. 14:03
 10/10 anonim ***** válasza:
a hardverapro-n is kivan írva, hogy senki ne utaljon senkinek, mert nem lehet a csalók ellen tenni semmit...
2011. jún. 2. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!