Kezdőnek milyen objektívet?
Valószínűleg körülbelül úgy egy hónap múlva váltok egy Canon Powershot SX130 IS (bridge) fényképezőgépről egy tükörreflexes Canon EOS 450D gépre.
Kitobjektív jár hozzá, 18-50mm, és ha jól értesültem, egy tele is, ennek a paramétereit viszont sajnos nem tudom...
Imádok makrózni, és igazából minden élethelyzetben fotózok. Később szeretnék majd több objektívet, de megmondom őszintén, belekavarodtam, annyi van :$
Ajánlanátok nekem ehhez a géphez jó objektíveket (16 éves vagyok, inkább közép árkategóriában gondolkodnék) mindenféle helyzetre? (pl. makró, tájkép, stb..)
Köszönöm :)
Tájképre meg általános célra jó a 18-55. Makróhoz van valami EF-S 60 mm makro, talán az a legolcsóbb. A tele remélhetőleg jó lesz sportra, bár az 55-250-et elég lassúnak mondják. Egy fix 50 f1.8-at lehet venni a nagyon kreatív képekhez és kevés fénybe.
De ha igazán jó makró (és prortré) objektívet akarsz, akkor ott az EF 100 mm makro, de elég drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!