Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 11.1 voltos li-ion aksi van a...

11.1 voltos li-ion aksi van a laptopomba márt elég rossz ha kívülről rákötöm a laptop bemenetére a 12 voltos aksit akkor semminek nem lesz semmi baja?

Figyelt kérdés
2011. máj. 1. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Mindegy hány voltos az aksid, a laptop bemenetére csak azt kötheted (ha nem akarsz rosszat laptopodnak), ami oda van írva, de abban látatlanban is biztos vagyok, hogy nem 12V.

Lesz ott 15-19,5V között egy érték, na azt kell megfelelő terhelhetőséggel beküldeni. Ezt hívják hozzávaló tápegységnek.

2011. máj. 1. 20:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Mármint milyen akksit? Egy másik laptop akkuját? Vagy egy autóét? Ezekben külön elektronika van ami az áram felvételt, töltést stb vezérli. Nem lehet csak úgy másikat rákötni, főleg nem eltérőt.
2011. máj. 1. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha már nem kell a laptop, akkor kösd rá.
2011. máj. 1. 20:11
 4/8 A kérdező kommentje:
és hogy lehetne megoldani 12 voltos sima akurol
2011. máj. 1. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha 12 Voltnál kisebb egyenáram kell neki, akkor meg tudnád oldani némi elektromos/elektronikai tudással. Kell valami ami leszabályozza az adott feszültségre azt amid van, lehetőleg úgy hogy véletlenül se kaphasson többet a laptop. Meg nem ártana tisztességes csatlakozó, mert a táp hirtelen megszűnése nem tesz jót a számítógépeknek.

Ha autóakksiban vagy ilyesmiben gondolkozol, akkor azt is bele kell számolni hogy annak csak a névleges feszültsége 12 V, ha rámérsz 14 V felett lesz.

Meg lehet csinálni, mint mindent, csak nem biztos hogy a kívánt eredményt fogod elérni.

2011. máj. 1. 20:35
 6/8 A kérdező kommentje:
megmértem 19 v a töltő de az aksi hejére nem lehet be kőtni?
2011. máj. 1. 20:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Hejére:helyére, kőtni:kötni, így gondoltad ?

A tápegység üresjárási feszültségét mérted, nem azt amikor csatlakoztatva van a gépre ha jól sejtem.

Ahogy a többiek is írták az akkuban van némi elektronika ami vezérli a töltést,előállít többféle feszültséget.

A régi céges gépben is rossz volt az aksi, folyamatossan töltőn volt így használtuk évekig.Téged miért zavar ha a tiedbenn benne van? Így legalább működik nem?

2011. máj. 1. 23:52
 8/8 anonim válasza:

Elvben lehetséges. Nemrossz ötlet, és nem is bírná kevés ideig, mivel 55-60Ah akku sokáig üzemeltetné.

Egy kicsit utánna jártam, pár ellenállással meglehet oldani, csak kicsit nehézkes a szállítás...:D(mármint az akku szállítása)

2011. máj. 2. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!