11.1 voltos li-ion aksi van a laptopomba márt elég rossz ha kívülről rákötöm a laptop bemenetére a 12 voltos aksit akkor semminek nem lesz semmi baja?
Mindegy hány voltos az aksid, a laptop bemenetére csak azt kötheted (ha nem akarsz rosszat laptopodnak), ami oda van írva, de abban látatlanban is biztos vagyok, hogy nem 12V.
Lesz ott 15-19,5V között egy érték, na azt kell megfelelő terhelhetőséggel beküldeni. Ezt hívják hozzávaló tápegységnek.
Ha 12 Voltnál kisebb egyenáram kell neki, akkor meg tudnád oldani némi elektromos/elektronikai tudással. Kell valami ami leszabályozza az adott feszültségre azt amid van, lehetőleg úgy hogy véletlenül se kaphasson többet a laptop. Meg nem ártana tisztességes csatlakozó, mert a táp hirtelen megszűnése nem tesz jót a számítógépeknek.
Ha autóakksiban vagy ilyesmiben gondolkozol, akkor azt is bele kell számolni hogy annak csak a névleges feszültsége 12 V, ha rámérsz 14 V felett lesz.
Meg lehet csinálni, mint mindent, csak nem biztos hogy a kívánt eredményt fogod elérni.
Hejére:helyére, kőtni:kötni, így gondoltad ?
A tápegység üresjárási feszültségét mérted, nem azt amikor csatlakoztatva van a gépre ha jól sejtem.
Ahogy a többiek is írták az akkuban van némi elektronika ami vezérli a töltést,előállít többféle feszültséget.
A régi céges gépben is rossz volt az aksi, folyamatossan töltőn volt így használtuk évekig.Téged miért zavar ha a tiedbenn benne van? Így legalább működik nem?
Elvben lehetséges. Nemrossz ötlet, és nem is bírná kevés ideig, mivel 55-60Ah akku sokáig üzemeltetné.
Egy kicsit utánna jártam, pár ellenállással meglehet oldani, csak kicsit nehézkes a szállítás...:D(mármint az akku szállítása)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!