Milyen hangos kell legyen egy mélynyomó?
Vettem egy Logitech x-540 hangfalszettet (5.1-es)
Összeraktam, és próbáltam beállítani. Amikor a Windows 7-nél a hangfal tesztel próbáltam, akkor a mélynyomó tesztnél sok hang a front hangfalból jött, ezért kihúztam a többi hangfalat, hogy halljam csak a mélynyomót. Az a többihez képest nagyon halknak tűnik akkor is, ha a potmétert maxra tekerem.
Soha nem volt ilyenem, így nem tudom, hogy ennek ilyennek kell e lennie, vagy rossz valami. Sajnos ismerősöm sincs, akinél meg tudnám nézni milyen a jó mélynyomó. Szoftveresen is állítottam amit tudtam.
A mélynyomó lényege, hogy iránykarakterisztika nélküli, alacsonyfrekvenciás hangokat sugároz, ahol nem számít a hangerő, ill. nem az a lényeg. Persze lehet változtatni a sugárzott hang erősségét, de nem úgy, hogy hangosabb, vagy halkabb legyen.
Amikor összedugod a hangcuccot, akkor tesztelj olyan filmmel, amiben biztosan van basszuscsatorna (pl. 5.1), de zenével is hallanod kell, ahogy "brummog" a mélyláda.
Kösz. Akkor valószínüleg rendben van.
Tudom ezt valahogy tesztelni, hogy megfelelő e?
Nekem egy 6.1 és 2.1-es cuccom van, az egyik a házimozimon, a másik a számítógépemen, és mindkettő mélynyomóján van egy tekerőgomb, amivel a hang erősségét lehet állítani. Kezdj hallgatni valami zenét, vagy filmet, és állítsd be a füledhez, hogy neked hogy tetszik a legjobban. Persze nincs két egyforma hang, szóval valami átlagos középértéket állíts be, amivel zene is, film is egyformán jól hangzik.
Célszerű nem túl erősre állítani a mélynyomó hangerősségét, pláne nagyteljesítményű láda esetén, mert akkor már nagyon zavaró a mélyfrekvenciás brummogás, simán megfájdul tőle az ember feje, rezonálnak a falak, a padló, stb. Valami középérték a megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!