Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Autó hangtechnika? Azt hittem...

Autó hangtechnika? Azt hittem egyszerű lesz. De már semmit sem értek. Szükségem lenne egy hozzáértő segítségére.

Figyelt kérdés

Fontos lehet: egy régi suzuki swiftem van. Pocsék gyári hangtechnika volt, gondoltam kicsit élvezhetőbbé teszem. Nem egyszerű:) Tehát a kérdés. Eddig vásároltam:

-Egy LG LAC3900RN lejátszót MOSFET 4*53w,(Mélynyomó előkészítés)

-egy pár Sony 2utas 10cmes 30w/130w, 85+-2dB, 65-22000Hz (elől, műszerfalban)

-egy pár Ground Zero 3utas 10cmes, 60w RMS/100w max, 89dB, 4ohm, 100-20kHz (hátul, kalaptartóban)

(Azt gondoltam ennyi elég is lesz... De hát nem sokkal javult a helyzet.)

A kérdésem, ebből lehet még relative jó hangzást kihozni? Össze raktam, de sok baj van vele, ugye mélyet nem ad, a CD lejátszót kb. a feléig tudom felhangosítani, hogy még "élvezhető" is maradjon. De így sem az igazi.

Én úgy gondolom ehhez kellene még egy mélynyomó, és ahhoz egy erősítő(kb. ennyit szűrtem le, amiket itt a neten olvastam) De fogalmam sincs hogy milyen. Reflex mélyládáról olvastam, hogy az elektronikus, illetve hiphop zenéhez ez passzol. Nem tudom igaz-e. Tehát egy "kis" segítségre van szükségem, hogy hogyan tovább, bármilyen javaslatot, tanácsot, segítséget szívesen veszek, és köszönök előre is. Bocsi ha túl hosszan írtam, túl sok hülyeséget!:D

2011. ápr. 29. 21:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Háát.. Oda van írva. Vagy hátul is használsz jobb-bal hangszórót (1+1), vagy 1 db mélynyomó ládát kötsz rá.

Indulj neki ezzel, elöl 1+1, hátul a linkelt mélynyomó.

Meglátod hogy szól (ez persze igény kérdése is, de a korábbiakhoz képest jól fog szólni), aztán ha gondolod lehet vagy kell tovább fejleszteni.

A kétutas annyit jelent (oda van írva: 2* xxxW, egyutas az mélysugárzó 1* xxxW).

Azért még ezzel az erősítővel sem merném (mert valószínűleg 2*53=106W lenne a teljesítmény) megküldeni a 200W-nak mondott mélynyomót. Csak óvatosan a hangerő gombbal.

Mert az nem azt jelenti, hogy maximumon 4*53W jön, lehet már 3/4-ed állásnál megvan az, ez jelforrás függvénye, hogy milyen nagyságú jelet ad a rádió, az USB stb.

2011. máj. 1. 21:34
 12/15 A kérdező kommentje:
Kicsit gondolkoztam, és nem vagyok azzal tisztában, hogy valójában miért van szükség az erősítőre? A mélynyomó valójában csak egy hangszóró, ami mély hangokat ad és dobozban van, vagy nagyot tévedek? Magukhoz az alap hangszórókhoz eddig sem volt erősítő, volt a cd lejátszó, ami 4x53w, és erre rá volt kötve a 4 hangszóró. Erősítő mindenképp szükséges? Illetve mi a következmény ha nincs?
2011. máj. 2. 16:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Minden kérdésedre már válaszoltam, megismétlem:

A linkelt 4*53W-os erősítőhöz, a mélynyomó előkészítéshez:

"Oda van írva. Vagy hátul is használsz jobb-bal hangszórót (1+1), vagy 1 db mélynyomó ládát kötsz rá.

Indulj neki ezzel, elöl 1+1, hátul a linkelt mélynyomó.

Meglátod hogy szól (ez persze igény kérdése is, de a korábbiakhoz képest jól fog szólni), aztán ha gondolod lehet vagy kell tovább fejleszteni..

Azért még ezzel az erősítővel sem merném (mert valószínűleg 2*53=106W lenne a teljesítmény) megküldeni a 200W-nak mondott mélynyomót. Csak óvatosan a hangerő gombbal.

Mert az nem azt jelenti, hogy hangerő maximumon 4*53W jön, lehet már 3/4-ed állásnál megvan az, ez jelforrás függvénye, hogy milyen nagyságú jelet ad a rádió, az USB stb.

És ha ez kevés, mint élmény, akkor lehet továbblépni, gondolkozni mi legyen a "megmaradt" hangfalpárral, hogy lehet még több mélyhangot varázsolni.

2011. máj. 2. 17:21
 14/15 A kérdező kommentje:
Na oké több kérdés nincs, azt hiszem értem. Köszönöm szépen a segítséget! További szép napot!
2011. máj. 2. 17:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért ha elakadsz, kérdezz...
2011. máj. 2. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!