Autó hangtechnika? Azt hittem egyszerű lesz. De már semmit sem értek. Szükségem lenne egy hozzáértő segítségére.
Fontos lehet: egy régi suzuki swiftem van. Pocsék gyári hangtechnika volt, gondoltam kicsit élvezhetőbbé teszem. Nem egyszerű:) Tehát a kérdés. Eddig vásároltam:
-Egy LG LAC3900RN lejátszót MOSFET 4*53w,(Mélynyomó előkészítés)
-egy pár Sony 2utas 10cmes 30w/130w, 85+-2dB, 65-22000Hz (elől, műszerfalban)
-egy pár Ground Zero 3utas 10cmes, 60w RMS/100w max, 89dB, 4ohm, 100-20kHz (hátul, kalaptartóban)
(Azt gondoltam ennyi elég is lesz... De hát nem sokkal javult a helyzet.)
A kérdésem, ebből lehet még relative jó hangzást kihozni? Össze raktam, de sok baj van vele, ugye mélyet nem ad, a CD lejátszót kb. a feléig tudom felhangosítani, hogy még "élvezhető" is maradjon. De így sem az igazi.
Én úgy gondolom ehhez kellene még egy mélynyomó, és ahhoz egy erősítő(kb. ennyit szűrtem le, amiket itt a neten olvastam) De fogalmam sincs hogy milyen. Reflex mélyládáról olvastam, hogy az elektronikus, illetve hiphop zenéhez ez passzol. Nem tudom igaz-e. Tehát egy "kis" segítségre van szükségem, hogy hogyan tovább, bármilyen javaslatot, tanácsot, segítséget szívesen veszek, és köszönök előre is. Bocsi ha túl hosszan írtam, túl sok hülyeséget!:D
Háát.. Oda van írva. Vagy hátul is használsz jobb-bal hangszórót (1+1), vagy 1 db mélynyomó ládát kötsz rá.
Indulj neki ezzel, elöl 1+1, hátul a linkelt mélynyomó.
Meglátod hogy szól (ez persze igény kérdése is, de a korábbiakhoz képest jól fog szólni), aztán ha gondolod lehet vagy kell tovább fejleszteni.
A kétutas annyit jelent (oda van írva: 2* xxxW, egyutas az mélysugárzó 1* xxxW).
Azért még ezzel az erősítővel sem merném (mert valószínűleg 2*53=106W lenne a teljesítmény) megküldeni a 200W-nak mondott mélynyomót. Csak óvatosan a hangerő gombbal.
Mert az nem azt jelenti, hogy maximumon 4*53W jön, lehet már 3/4-ed állásnál megvan az, ez jelforrás függvénye, hogy milyen nagyságú jelet ad a rádió, az USB stb.
Minden kérdésedre már válaszoltam, megismétlem:
A linkelt 4*53W-os erősítőhöz, a mélynyomó előkészítéshez:
"Oda van írva. Vagy hátul is használsz jobb-bal hangszórót (1+1), vagy 1 db mélynyomó ládát kötsz rá.
Indulj neki ezzel, elöl 1+1, hátul a linkelt mélynyomó.
Meglátod hogy szól (ez persze igény kérdése is, de a korábbiakhoz képest jól fog szólni), aztán ha gondolod lehet vagy kell tovább fejleszteni..
Azért még ezzel az erősítővel sem merném (mert valószínűleg 2*53=106W lenne a teljesítmény) megküldeni a 200W-nak mondott mélynyomót. Csak óvatosan a hangerő gombbal.
Mert az nem azt jelenti, hogy hangerő maximumon 4*53W jön, lehet már 3/4-ed állásnál megvan az, ez jelforrás függvénye, hogy milyen nagyságú jelet ad a rádió, az USB stb.
És ha ez kevés, mint élmény, akkor lehet továbblépni, gondolkozni mi legyen a "megmaradt" hangfalpárral, hogy lehet még több mélyhangot varázsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!