Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » DJ pult vagy Laptop? Melyiket...

DJ pult vagy Laptop? Melyiket válasszam zenélésre?

Figyelt kérdés

A DJ pult 2 Pioneer cdj 100 lejátszóból állna

és a laptop is kb.olyan árkategóriájú mint a lejátszók..60-70 ezer.

A laptopnál is természetesen külön keverőpult lenne,tehát azt mindenképp venni fogok.

Azért gondolkodom a laptopban is mert szeretek igényesen mixelni,és egy mixelőprogrammal csak pontosabban lehet a zenéket mixelni szerintem.

2011. ápr. 24. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:
mennyi pénzbe gondolkozol? mert ha 6o-7o ezer ft. be akkor a DJ pult. mert ha laptop rol nyomod akkor kell egy macbook pro vagy egy iMac. ami 5oo.oooft között mozog. sima laptop rol azért nem lehet nyomni mert lefagyhat akár mikor.(tapasztalat egy sony vaio val nyomtam de lecseréltem egy macbook pro 15' re) meg a kontrollereim se voltak szarok! az egyik egy traktor s4 a másik egy a&h Xone: DX. szoval ha nem 5oo.oooft között gondolkozol a laptop mixelésbe akkor a dj pult. abbol ajánlom neked a cdj1oo, cdj 2oo, cdj 4oo, keverö megy egy djm 4oo.
2011. ápr. 24. 18:41
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát akkor marad a Pio CDJ,mert ha Sony VAIO is lefagy akkor az én elképzelésem tárgytalan.

Köszi a választ

2011. ápr. 24. 19:13
 3/8 anonim ***** válasza:
A CDJ sem rossz, de laptoppal sztem még könnyebb keverni, több a lehetőség, külön pulttal még jobb ugye, több szám lehet nálad kisebb helyen. A lefagyást meg nem értem, egy MacBook nem fagyhat le? Szerintem nincs olyan gép, ami 100%-osan biztos, aki mást mond, hazudik. Az első válaszolónak mondom, a CDJ is ugyanúgy bekavarhat, mert abban is sok a mechanikus alkatrész, úgyhogy ezen az alapon így mindegyik megbízhatatlan. Problem, DJ? (amúgy én laptop + keverőpultot választanám)
2011. ápr. 24. 22:14
 4/8 anonim ***** válasza:
utolsó. én laptop rol nyomom nem cd-röl, és a sony vaio vagyott le amin win7 van. nem a macbook pro-m.
2011. ápr. 25. 01:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiba, ha meg akarsz tanulni zenélni igazából akkor vmi pio cd-t veszel, és nem laptopon nyomogatod a gombokat,mert azt egy 5éves is tudja.
2011. ápr. 26. 08:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Utólsó: Jó,ez igaz,de csak azért gondoltam a Laptopra is mert azon azért jobban el lehet igazodni egy track hangterjedelem kiterjesztésén.

Most lehet hogy sületlenségeket beszélek,,de egy CD lejátszó kijelzőjén található kis piros elfogyó vagy megtelő csíkból nem igazán lehet előre látni Pl. a kiállást vagy a basszus kezdetét vagy a végét.

Persze a 4/4 ből és a taktusokból nagyjából kiszámítható de ez nem mindig elég. Főleg az új,nagyjából ismeretlen trackek játszásakor.

Azért a Pio CDJ 1000 és 2000 lejátszókat már nem lehet ide sorolni mert rajtuk már megtalálható a hangterjedelem kijelzés ( vagy hullámalak ki hogy hívja :) )

A többi CDJ amin még van,azokon szerintem olyan mintha nem is lenne,már már használhatatlan Pl. CDJ 900

Ne röhögjetek ki de most jelenleg Virtual DJ-t használok és tudom hogy ez a progi minősíthetetlen.

De már játszottam többször is CDJ 100-on és sokkal másabb,sokkal furcsább volt vele zenélni.

És mielőtt bárki azt gondolná,nem a manuális tempo beállítás miatt!

Inkább mert a taktusok ellenére nem mindig úgy jött ki a mixelésem ahogy azt én szerettem volna.

És ez eléggé zavaró főleg ha közönség is van.

De mindezek ellenére a CDJ-t fogom választani mert egy Laptopért 500 ezer Ft. nekem túl sok.

2011. ápr. 26. 11:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Aki megtanul zenélni CDJ -100ason , az utána bármin tud zenélni. Gyakorlás a titka.
2011. ápr. 26. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:

az 1. vagyok.

most össze foglalom neked hogy miből mit tudsz kihozni és mennyiért.

Laptop Dj: Ez azért praktikusabb mert több infót kapsz az aktuális ill. a következő zenéről. nem kell minden zenét cd-re ki irni, és nem fogsz olyan hibába futni hogy el kezd akadni a zene a cd-játszóban. Tudsz live act-elni, és ableton live-al tusz élőbe remixelni.

Laptop Dj felszerelés:

1-2 ill. 3. Macbook Pro 15'/17' 470.000-2.000.000ft ig.

1. db Dj kontroller(egy jo minőségű pl: Xone 4d, Traktor s4)' 250.000-1.500.000ft ig' vagy 1. db 4 csatornás keverő (jó minöséű pl.: A&H Xone:92, Pio. DJM 2000, PIO. DJM 900) 450.000ft-1.500.000ft ig.

Ableton hoz: Akai ap40, NI Maschine, 120.000-800.000ft i.

Fejhallgató: fejhallgató-nál mindig oda kell figyelni! mindig előtte próbáld ki hogy jo e neked. 50.000-300.000ft ig.

Cdj: nem tudok sokat mondani rola mert nem használok cdj-t. Ennek az előnye hogy ha sok zenét akarsz mixelni rövid idö alatt akkor sokkal praktikusabb. (2 percenként mixeled a zenéket)

cdj: lehet válogatni bőven ez attól függ mennyit áldozol rá. min. kell 300.000ft (de lehet hogy 400.000ft) ha egy igen kezdö pultot akarsz akkor kell: 2 db. cdj100 vagy 200, 1db reloop rmx 40, vagy pio djm 400-as.

ha egy haladó pultot akarsz akkor az 600.000-700.000ft.

2-4 cdj 850, 1db djm 700, djm 800,

ha egy pro pultot akarsz az 1.700.000-6-7.00.000ft ig.

2-4-6 db cdj 2000, 1-2 db djm 2000, Xone 92, efx 1000, 1-2 db macbook pro 15' 17'

lehet variálni. Ha jobban meg nézed laptop dj ként PRO cdj minőséget érhetsz el olcsóbban. ha kell bármi segítség nyugodtan írj.

2011. ápr. 27. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!