Fényképezőgéphez értők! Mit jelent ez az objektív? (többi lent)
A 18-55mm azt jelenti hogy a relatív fókusztáv 27-82.5 mm közé esik, egy zoom-objektívről van szó, melynek látószöge a nagylátószög és az enyhe tele tartományba esik bele.
f/3.5-5.6 a rekeszértéket jelenti, 18mm-en a legtágabb rekesz 3.5, míg 55mm-en 5.6
AF-S: Normál (egyszeri) autofókusz - álló témákhoz, vagy portréhoz ahol nem mozog az ember (A követő fókusz mozgó tárgyakhoz AF-C-vel van jelölve)
"DX: A Nikon az APS-C méretű szenzoraihoz (DX formátum) kifejlesztett, színre korrigált, általában ED lencsével felszerelt, a párhuzamos beesési szögre optimalizált objektívjeinek jelölése. A DX (tehát a 35mm-nél kb. 1,5-szer kisebb) képkörét rajzolja ki, ezáltal az előállítás költségei alacsonyabbak, ill. ugyanazon az áron magasabb minőségű, ill. több, magas színvonalú szolgáltatást tud beletenni a gyártó. "
VR: Vibration Reduction - beépített képstabilizátor
Specifikáció alapján a két váz közül a Nikon jobb, az objektívek tudása azonos.
Ha csak a leírás alapján kell dönteni, én ezt választanám. Hátha felbukkan egy konkrétan ehhez értő ember, mert szerintem a tükrös gépet használók közül 45-45% Nikont vagy Canon-t használ. Én a maradék 10%-ba tartozok, ahol a többi márkát használó ember van, így egyik márkát és jellemzőit sem ismerem pontosan.
Itt van két leírás, ezeket nem lapozom már át éjszaka, de szerintem segíteni fog a jobb megismerésben:
Igazából a leírások el tudnak vinni egy irányba, de az lenne az igazi ha mindkét gépet meg tudnád nézni, kipróbálni és megfogdosni, mégis mennyire kényelmesek, hiszen hosszú távú használatnál (akár években mérve, akár folyamatos 1-2 óra használat során, néha egész kényelmetlen fogású gépeket is le tudnak gyártani) ez is számít valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!