Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyire van kereslet 50W/8ohm...

Mennyire van kereslet 50W/8ohm teljesítményű autós erősítőre?

Figyelt kérdés

Tehát a kérdés az, hogy ha 50W-os erősítőket csinálnék autóba, akkor arra lenne-e kereslet, és ha igen, akkor kb mennyiért lehetne eladni?

Megjegyzés: itt az 50W az 50W RMS szinuszos teljesítményt jelent, nem úgy, mint a gagyi autorádióknál, ahol négyszögjelre, és 2ohm impedanciára van vonatkoztatva. Valamint én egy darab, 1 csatornás gondoltam, ami 50W-os.

A válaszokat előre is köszönöm.

2011. ápr. 11. 12:30
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

És még erről a Titán erősítőről mégvalami.

Ugye az erősítők és tápfeszültség konverterek nem működnek 100%-os hatásfokkal. Szerintem ami még elérhető, az szumma-szummára 80%-os hatásfok. Akkor gondolkodjunk:

400W kimenőteljesítményhez kéne ezek szerint 500W bemenő teljesítmény az autó villamos hálózatáról. Ez azt jelenti hogy 14V-os akkufeszültséget feltételezve: I=P/U = 500W/14V= 35A. De ha megnézzük az erősítő fotóit, akkor üvölt róla, hogy 20A-es biztosíték van benne. Már itt kilóg a lóláb. Most persze lehet azt mondani, hogy senki nem hallgat folyamatosan szinuszt a hifijén, meg hogy attól még a burst átvitele elérheti a 400W-ot, de már egy húzósabb rapp, R&B zenénél simán elfogyna a "tartalék".

2011. ápr. 12. 11:38
 12/12 anonim ***** válasza:
A Titan erősítő természetesen csak példa volt, egyértelmű, hogy kamu wattok vannak rajta mint szinte mindenen, kivéve profi hangtechnika.
2011. ápr. 12. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!