Mennyire van kereslet 50W/8ohm teljesítményű autós erősítőre?
Tehát a kérdés az, hogy ha 50W-os erősítőket csinálnék autóba, akkor arra lenne-e kereslet, és ha igen, akkor kb mennyiért lehetne eladni?
Megjegyzés: itt az 50W az 50W RMS szinuszos teljesítményt jelent, nem úgy, mint a gagyi autorádióknál, ahol négyszögjelre, és 2ohm impedanciára van vonatkoztatva. Valamint én egy darab, 1 csatornás gondoltam, ami 50W-os.
A válaszokat előre is köszönöm.
ez 2x50W@4ohm, de érdemes látni, hogy 0.25ohmon is szakít.
Ha ilyet tudsz... :)
Na de mi a francnak 8 ohmos erősítő autóba?? Én eddig csak 4ről hallottam, 8nak nincs értelme. Az a házimozik és otthoni cuccok impedanciája.
Kedves első válaszoló!
Az autós erősítő már tartalmazná a tápegységet is, és 12V-ról DC-DC konverter nélkül (amit az autós erősítők ált. tartalmaznak) nem lehet több tíz watt teljesítményt előállítani 4-8 ohmra, szinuszban.
Kedves második válaszoló!
A 8ohmnak is van létjogosultsága. 1: vagy akkor, ha 2db 4 ohmos hangszórót kötsz sorba, vagy akkor, ha van egy amúgy jó hangszóród, ami 8ohmos. A legtöbb komoly hangosítási, és Hi-Fi hangszóró még mindig 8ohm szokott lenni.
Egyébként köszönöm a válaszotokat, mennek a pontok.
Üdv!
Nekem olyan 3 ezer forintba jönne ki, + dobozolás ára. Extra funkciók kérhetőek lennének felárért. Hogy mennyiért adnám, azt nem tudom. Csak az idő sok, amit rááldozok a gyártásra, na meg a fejlesztés az, ami igazán időigényes.
Helyesbítenék: 4 ezer+dobozolásra jönnék ki.
Csak mert a hűtőborda árát nem számoltam bele.
Nos. Hát Low pass filtert nagyon egyszerű rá csinálni. Nagy jelű bemenetet is tudnék rá tenni. A csatlakozókat is tudom biztosítani, esetleg a hangszórócsatlakozót sorkapoccsal oldanám meg.
Bemérés, garanciajegy... Hát bemérni be tudom őket korrektül, garanciát meg max fél évet adnék, de azt sem hivatalosan. Először fel kéne futnia a dolognak, majd csak utána lenne érdemes legálisan csinálni.
A minőségről meg annyit, hogy szerintem az a Titan erősítő nem feltétlenül tudja azt, ami rá van írva.
Meg hát visszatérve a 8 ohmra: az csak lehetőség, nem korlát. Szerintem sokan örülnének, ha a 8ohmos Hi-Fi hangfalukat be tudnák rakni az autóba, és úgy sokat spórolhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!