Miért van az erősítőkben akkora tekercs?
Figyelt kérdés
Szétkaptam az erősítőmet és van benn egy nehéz, nagy tekercs az mire való miért van ekkorára szükség?2011. ápr. 3. 02:46
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
A teljesítmény miatt van. Az látja el az erősítőt energiával.
3/7 anonim válasza:
nem lehet hogy az a trafó, ami a 230V-ból csinál kisebbet? Egy toroid trafó.
5/7 A kérdező kommentje:
nem nem a tápfesz trafóra gondoltam,és értem a tekercs működését ott voltam én is fizikaórán :)
csak azt nem értettem mi szükség van egy több kilós tekercsre.
Akkor szóval az energiatárolás miatt kell, hogyha jól megküldöm az erősítőt akkor a tekercsből szedje ne a trafót terhelje,ha jól értem?
2011. ápr. 3. 15:23
6/7 anonim válasza:
A DC táp szűrésére nagy pufferkondit szokás használni, de lehet, hogy itt mégis a LC tagot használnak. Még az lehet, hogy az erősítő D-osztályú (kapcsolóüzemű), ekkor a kimenetre kell LC szűrő. De azt nem tudom, miért kell több kilós. Azt kell megnézni, hova van kötve a tekercs, abból lehet következtetni.
7/7 A kérdező kommentje:
na jó azért nem olyan hatalmas, de kb.1-2 kió és 10-12cm átmérőjű.
Köszi a válaszokat!
2011. ápr. 3. 15:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!