Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért van az erősítőkben...

Miért van az erősítőkben akkora tekercs?

Figyelt kérdés
Szétkaptam az erősítőmet és van benn egy nehéz, nagy tekercs az mire való miért van ekkorára szükség?
2011. ápr. 3. 02:46
 1/7 anonim ***** válasza:

azér mer ... na de most tartsak fizikaórát?

[link]

2011. ápr. 3. 03:15
 2/7 anonim ***** válasza:
A teljesítmény miatt van. Az látja el az erősítőt energiával.
2011. ápr. 3. 04:16
 3/7 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy az a trafó, ami a 230V-ból csinál kisebbet? Egy toroid trafó.
2011. ápr. 3. 09:33
 4/7 anonim ***** válasza:
... a tápfeszültséghez persze.
2011. ápr. 3. 09:34
 5/7 A kérdező kommentje:

nem nem a tápfesz trafóra gondoltam,és értem a tekercs működését ott voltam én is fizikaórán :)

csak azt nem értettem mi szükség van egy több kilós tekercsre.

Akkor szóval az energiatárolás miatt kell, hogyha jól megküldöm az erősítőt akkor a tekercsből szedje ne a trafót terhelje,ha jól értem?

2011. ápr. 3. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:
A DC táp szűrésére nagy pufferkondit szokás használni, de lehet, hogy itt mégis a LC tagot használnak. Még az lehet, hogy az erősítő D-osztályú (kapcsolóüzemű), ekkor a kimenetre kell LC szűrő. De azt nem tudom, miért kell több kilós. Azt kell megnézni, hova van kötve a tekercs, abból lehet következtetni.
2011. ápr. 3. 15:37
 7/7 A kérdező kommentje:

na jó azért nem olyan hatalmas, de kb.1-2 kió és 10-12cm átmérőjű.

Köszi a válaszokat!

2011. ápr. 3. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!