Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi az az un. "meghajtó" az...

Mi az az un. "meghajtó" az erősítőkben?

Figyelt kérdés

Tudna valaki mutatni róla képet? Mert olvastam, hogy valami meghajtót kell nézni. Idézem:

"2x400 wattos erosito abban 4darab 10.000 meghajto kell hogy legyen"

Tehát ez mit jelent egyáltalán? Valaki elmagyarázná?

2009. dec. 19. 15:51
 1/7 anonim ***** válasza:
azt nem tudom, hogy a 10000 mire vonatkozik a leírásban, de a driver a végtranzisztort szokta jelenteni.
2009. dec. 19. 16:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Utána néztem, és ha jól értelmeztem (lehet, hogy nem), ez egy általában utólag beépíthető plusz trafó, azaz, fel lehet turbózni az erősítő, persze ez minőségvesztéssel jár, mivel a meghajtó torzítja a jelet. Mivel az erősítő amibe belerakják, nem erre lett kitalálva, ezzel rendesen túlterheli, és lehet, hogy kinyírja azt.

Remélem tudtam segíteni

2009. dec. 19. 16:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Nah, mostmár értem mi az, lényegében kondenzátor. Úgy kell érteni, hogy 4 darab 10 000 farad-os kondenzátor. Legalábbis én így értelmeztem. Köszi amúgy a válaszokat :)
2009. dec. 19. 18:40
 4/7 anonim válasza:
Biztos, hogy nem a kondi, azok nano meg mikro nagyságrendűek szoktak lenni.
2009. dec. 19. 18:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Nemtom, nekem így magyarázták.
2009. dec. 19. 21:45
 6/7 anonim ***** válasza:

10000 farados kondi nagyobb lenne, mint egy emeletes ház. már csak ezért is biztos, hogy nem az.

a végtranzisztor az. :)

2009. dec. 20. 08:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Már miért lenne egy 10000 farados kondi olyan böhöm nagy? A méret nem csak a kapacitástól függ, hanem attól is, hogy mekkora feszültségre lehet feltölteni átütés nélkül. Persze ez csak kötözködés :), jelen kérdés esetén biztos nem Farad a 10000.
2009. dec. 20. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!