Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért bírták tovább a 30...

Miért bírták tovább a 30 évvel ezelőtti TV-k mint a jelenlegiek?

Figyelt kérdés

Még a 80-as években olyan TV-k voltak, amik legalább 7-10 évig bírták, bármiféle meghibásodás nélkül. De kb a 90-es évektől, amikor bejöttek a modern nyugati cuccok, már pár év után mindenféle problémák jöttek velük elő és hamar tönkrementek.

Ha fejlődik az elektronika miért van ez.

2011. márc. 22. 20:59
 1/9 anonim ***** válasza:
többször vegyenek, többet vegyenek, és ha már vesznek akkor általában az újabbat a trendibbet veszik...
2011. márc. 22. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:
A szüleimnél 9 éves Samsung LCD TV van, akkor hoztam nekik, mikor még nem is lehetett nálunk kapni. Mai napig kifogástalanul működik, szinek pont olyan élénkek, mint ''annak idején''. Tavaly nyáron vett LG LED TV-nk kettőt tippelj, hogy hol van!? (a szerelőnél)
2011. márc. 22. 21:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Sokkal jobbak a mai cuccok, ennek megfelelően sokkal bonyolultabb szerkezetűek, a bonyolult szerkezet viszont vagy drága, vagy szar. Ki lehet találni, mi lesz egyik meg másik esetben.

(Van egy Orion TV a mamámnál, amit már nem használunk, pedig simán lehetne. Amikor vettük, az az árkategória volt, mint a mai komoly Samsungok. Ami szintén van és még bírja, bár nem volt elég hosszú ideje úgy igazán bizonyítani.)

2011. márc. 22. 21:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt cáfolnám hogy a nyugati cuccok bejövetelével kapcsolatos a dolog, "nyugaton" is ugyanekkor következett be ez az ún. "minőségromlás", mert a gyártósorok nagyrésze ekkortájt költözött át Kínába, ott meg még akkoriban nem volt csúcson a gyártási minőség, mi csóró magyarok meg egyértelmű hogy az olcsóság miatt rögtön rávetettük magunkat ezekre a cuccokra. De mi abban az időben például szereztünk eredeti, Európában összerakott Philips háztartási cuccokat ('97-ben), mai napig minden működik: mosógép, hi-fi, TV, VHS. Persze hátulütő hogy csak a magasabb árfekvésű termékek gyártása maradt meg az EU-ban. Nem akarom én lehordani a Made in China termékeket, de sajnos tény és való hogy nagy szerepük volt a gagyi előrenyomulásában.

A másik ok talán részben a már említett technikai fejlődés, annak is elsősorban a számítástechnikai, elektronikai része. Össze lehet például hasonlítani egy mai prémiummárka és egy 15 éves Lada mondjuk műszerfalát. Az előbbin csomó villódzó felirat, van amelyiknél érintőképernyős középkonzol, navigáció, klíma és minden full-extrás kütyü. A Ladában meg majd minden mechanikus. Elvileg a Ladának hamarabb kéne elhasználódnia, a mechanika papíron a sok kopás miatt hamarabb tönkremenne, de az elektronika a bonyolultsága és sérülékenysége miatt (meg ahogy az átlagfelhasználó kezeli) bizony a gyakorlatban könnyebben beadja a kulcsot. Persze lehetnek a modern techológiák is bombabiztosak, csak az az igazság hogy az elmúlt években ez háttérbe került. Mobiltelefonok terén például hihetetlen mértékben le vannak maradva a gyártók, nincs normálisan körülmények közt használható érintőképernyő, mégis mindenki rakja bele a telefonokba. Aztán 3 hónap után elromlik, de kicseréltetni drága lenne (és egyébként senki nem foglalkozik vele, de tényleg, mire megtanulnák egy modell javítását az már kifutna a piacról), ezért inkább vesznek másikat. Remélem érthető amire gondolok, persze ez csak általánosságban van így, szerencsére mindig vannak üdítő kivételek, de ezeket nehéz megtalálni, ezért szívtak például TV-vel is sokan.

2011. márc. 22. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért hogy legyen igény az új termékekére!

De ez minden műszaki cikkel direkt így van nem csak a a TV-vel!

2011. márc. 23. 07:37
 6/9 anonim válasza:
Hát én nem vagyok biztos abban,hogy ez így van.A 80-as évekbeli háztartásokban emlékeim szerint gyakori vendég volt a tv szerelő.Nekem most két Panasonic tv-m van,az egyik 11 éves,a másik 6,szerelőt sosem láttak.Én elismerem,hogy nem voltak olcsók,hiszen kb 80%-kal drágábbak voltak pl egy Samsungnál.De nem is két évet bírtak,mint az átlag Samsung.Talán az igazi ok,hogy drága lenne az újabb tv javítása,annyit nem érne,inkább nem javíttatják meg az emberek.Biztosan nehezebb is a javítás,mint régen,sokkal kisebbek az alkatrészek,esetenként nincs is hozzá alkatrész,mert nem üzlet a gyáraknak.Vegyenek újat az emberek.Mondjuk az tényleg gáz,ha egy másfél éves Philips vagy Samsung tv képcsöves lesz,épp a gari lejárta után,pedig sok ismerősöm így járt(kb8-10éve).
2011. márc. 23. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éves a Panasonic lcd tv-m Jó igaz hogy nem sok idő de legalább szerelőnél nem volt. De ára is volt. 200000ft :)
2011. márc. 23. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:
13:01-es te miről beszélsz, már nem azért? Volt neked valaha Samsung cuccod, nekem van egy 15 és egy 10 éves CRT Samsung tv-m, mindkettő kifogástalanul működik, mellesleg műszaki eladó vagyok és a vásárlóim nagy százaléka esküszik a Samsungra, mindenki elismeréssel beszél róla milyen megbízható, akik pedig most vásárolnak televíziót azoknak is Samsungot szoktam ajánlani, meg lehet ugyanis nézni az egy árkategóriába eső Panát és a Samsungot, utóbbi sokkal jobb felszereltség/képességek terén mint a Panasonic, nem azt mondom, hogy az rossz készülék (egyáltalán nem az), de baromságokat nem kell mondani!
2011. márc. 23. 21:37
 9/9 anonim válasza:
Na majd a koreai jobb lesz a japánnál,mert te azt mondod.Okostojás
2011. ápr. 5. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!