Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy elektromos gitár kiéghet?

Egy elektromos gitár kiéghet?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogyan?
2011. márc. 20. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, nincs benne erős áram, csak annyi, amennyit a húr rezgése a tekercsekben indukál, vagy ha aktív, akkor annyi, amennyi az elektronikához kell.
2011. márc. 20. 18:55
 2/9 anonim válasza:
ha bedobod a kemencébe biztosan
2011. márc. 20. 18:56
 3/9 A kérdező kommentje:

Bocsi, nem tudtam máshogy megfogalmazni a kérdést!

Azért kérdem, mert PC-re ráakartam kötni, most van nálam egy gitárkábel mindkét vége 4.5-es jack output, az egyik vége a gitárba, a másik végére meg rákötöttem egy 3.5-es jack output drótját (nem sikerült, mert három drót van, abból kettőt kellene rákötni a kábelre, de abbahagytam, mert félek, hogy kiég, vagy hasonló, nem értek ezekhez (hangszóró, erősítő, stbstb.), csak annyi, hogy a MI PC-nk mindíg ráz! De komolyan ráz, hogy miért, azt még most sem értem, de ha Pl. hozzáérsz a gépház oldalborításához ráz, mint az állat, vagy hasonló területeken, a kábelt is alig tudtam megfele fogni, a PC-nk tökéletesen működik már évek óta így! Ezért hezitálok, hogy a gityómat eme módon ki égethetem (persze nem áll szándékomban, de jobb félni, mint megíjedni! :) )?

2011. márc. 20. 19:08
 4/9 anonim válasza:
hát, én nem dugnám rá, inkább megjavítanám a gépem, még valaki megsérül
2011. márc. 20. 19:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Már évek óta így van, szerintem nincs leföldelve, vagy hasonló (ismételten azt hangoztatnám, hogy nem értek az áramhoz, stb.), de pl. az emeleten meg nincsenek jelen eme problémák, de már egy rakat cucc rá volt kötve, sosem égett ki semmi!
2011. márc. 20. 19:30
 6/9 Olga néni ***** válasza:

Ha földeletlen az elektromos hálózat a házban, a számítógép ráz. Ez van.

Az elektromos gitár nem tud kiégni (hacsak nem dugod be a 220-ba). Akár még csatlakoztatni is lehet a számítógép mikrofon bemenetéhez, és lehet, hogy még meg is szólal. A jack dugó bekötése a gitár oldalon: a közepe - a csatlakozó csúcsa a meleg pont, a csatlakozó hengeres széle, a föld (kábel árnyékoló harisnya). Számítógép oldalon a 3,6-os jack általában sztereo kivitelű, de a gitár mono jelet produkál. Tehát, a csúcs itt is a meleg pont, a középső gyűrűt üresen hagyjuk, mert azt csak a sztereónál kell bekötni, és a hengeres rész itt is a föld (a kábel árnyékoló harisnyája).

2011. márc. 20. 20:08
 7/9 anonim ***** válasza:
És ne a mikrofonba dugd, hanem a vonalbemenetbe.
2011. márc. 20. 20:15
 8/9 Olga néni ***** válasza:
De, a mikrofonba dugd, mert a gitár jelszintje aránylag alacsony. A vonalbemenetet nem biztos, hogy meghajtja. De el tudod dönteni, mert ha torzít, akkor mégis vonalbemenet, hacsak nem torzított gitárt akarsz.
2011. márc. 20. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:
De ha gépre dugja, gondolom effektezni akarja.
2011. márc. 20. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!