Egy elektromos gitár kiéghet?
Bocsi, nem tudtam máshogy megfogalmazni a kérdést!
Azért kérdem, mert PC-re ráakartam kötni, most van nálam egy gitárkábel mindkét vége 4.5-es jack output, az egyik vége a gitárba, a másik végére meg rákötöttem egy 3.5-es jack output drótját (nem sikerült, mert három drót van, abból kettőt kellene rákötni a kábelre, de abbahagytam, mert félek, hogy kiég, vagy hasonló, nem értek ezekhez (hangszóró, erősítő, stbstb.), csak annyi, hogy a MI PC-nk mindíg ráz! De komolyan ráz, hogy miért, azt még most sem értem, de ha Pl. hozzáérsz a gépház oldalborításához ráz, mint az állat, vagy hasonló területeken, a kábelt is alig tudtam megfele fogni, a PC-nk tökéletesen működik már évek óta így! Ezért hezitálok, hogy a gityómat eme módon ki égethetem (persze nem áll szándékomban, de jobb félni, mint megíjedni! :) )?
Ha földeletlen az elektromos hálózat a házban, a számítógép ráz. Ez van.
Az elektromos gitár nem tud kiégni (hacsak nem dugod be a 220-ba). Akár még csatlakoztatni is lehet a számítógép mikrofon bemenetéhez, és lehet, hogy még meg is szólal. A jack dugó bekötése a gitár oldalon: a közepe - a csatlakozó csúcsa a meleg pont, a csatlakozó hengeres széle, a föld (kábel árnyékoló harisnya). Számítógép oldalon a 3,6-os jack általában sztereo kivitelű, de a gitár mono jelet produkál. Tehát, a csúcs itt is a meleg pont, a középső gyűrűt üresen hagyjuk, mert azt csak a sztereónál kell bekötni, és a hengeres rész itt is a föld (a kábel árnyékoló harisnyája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!