Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Elektromos gitár VS Basszus...

Elektromos gitár VS Basszus gitár. Kinek melyik van, miért szereti jobban mint a másikat?

Figyelt kérdés
Nahát, most én éppen vacilálok h melyiket vegyek, akusztikuson már elég jól megtanultam játszani, kíváncsi lennék, hogy ki miért kedveli az ő hangszerét:) Jah igen, és hol tudnék valamelyiket jó áron beszerezni? 18. kerületben lakok.
2011. jún. 10. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Mindkettő van, és mindkettőt szeretem.

De ha eddig akusztikuson tanultál, javaslom, hogy elektromossal menj tovább. Majd érezni fogod, mikor van szükséged már basszusra is. Én 3.5 évig játszottam akusztikuson, mikor vettem az elektromost, rá 4 évre vettem a basszust.

Az árát ne nagyon nézd, elektromost 50 alatt semmiképp ne vegyél, szánj rá minél többet, gitárt az ember nem 2 évre vesz. Milyen formában gondolkodtál?

2011. jún. 10. 19:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy, azt majd még később kitalálom, mert nem szeretném elsietni. Annyira amúgy nem is értek ehhez, van egy ismerősöm, aki nagyon profi az ilyen dolgokban, majd ő segít.
2011. jún. 10. 19:55
 3/9 Csicsek Zoltán ***** válasza:
47%

szerintem is vagyél elektromost. nézd csak meg a zenei klippekben a basszusgitárosok mit csinálnak? végig egyfajta ritmust játszanak(szinte).

egyébként szerintem nézz valami epiphone-t, azokat jóknak láttam és hát"nem kerül annyiba mint egy Fender"

2011. jún. 10. 20:40
 4/9 anonim ***** válasza:

"szerintem is vagyél elektromost. nézd csak meg a zenei klippekben a basszusgitárosok mit csinálnak? végig egyfajta ritmust játszanak(szinte)."

Áú.

Talán ne Fluot klippeket nézzünk.

A basszusgitár igen is király hangszer, és ha valaki jó zenét játszik sokkal nehezebb, technikásabb is lehet, mint egy szólógitár.

Arról nem is beszélve, hogy jó basszusgitárosból elég kevés van, pont az előbb megjelent mentalitás miatt.

2011. jún. 12. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:

9:33-nak igaza van. Én voltam ritmusgitáros egy zenekarban, most pedig basszusgitáros vagyok gyakorlatilag ugyanabban az újraalakult zenekarban. Sokkal magasabb szintű tudást igényel hallás után improvizálni, mint ismételgetni 6-8 akkordot, még ha olyan akkordokról is van szó, amiktől 10 perc alatt ínhüvelygyulladásod lesz.

Minkét gitárral lehet kreatívan is játszani, és lehet monoton módon is.

2011. jún. 12. 12:33
 6/9 anonim ***** válasza:
2011. jún. 14. 02:49
 7/9 A kérdező kommentje:
OMG! Új példaképem van :O De amúgy mégis a basszus mellett döntöttem, köszi srácok! :D
2011. jún. 16. 18:13
 8/9 Dudika1991 válasza:
Kedves Csicsek Zoltán ! Mindig egy fajta ritmust játszanak ? Milyen zenét halgatsz te ? Én basszeros vagyok de sokan azért válasszák a szóló gitárt mert könyebb !! Én pengetővel újjal is játszok és nehezebb lefogni a húrokat a bund távolság is nagyonbb !! Bersze ha nincs egy jó basszetos a bandában akkor már el van baszva az agya a rktmust az alapot aminek ütősnek kell lennie már ne haragudj !! Na mindegy ! Nem vagyok én idióta ! De a sok csjra mind eg?ik gyorsan akar meg tanulni jól rövid idő alatt és a leg könyebb hangszert válassza ! Az pedig a szóló gitár de mivel gyorsan akar fejlődni ezért abba hagya és azok irkálnak jde hogy választ kapjanak a válaszolhatatlanra !! Mert semmi sem megy gyorsan ! Kitartás senkiben sincs ! Jól el tértem a témától ! Na mindegy !!
2019. okt. 28. 20:59
 9/9 anonim válasza:
Azért ha ráérsz a sok gyakorlás mellett kedves 8. válaszoló, egy magyar nyelvtan gyorstalpalóra is jelentkezz. :D
2021. dec. 20. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!