Miért nem 1080p megy a playstation3?
A játékokat nem 1080pben rendereli, csak felskálázza a gép erre a felbontásra.
Igazából csak ráírják, hogy 1080p-t is támogat, de 720p maga a kép.
Régebben még skálázták, de manapság már inkább úgy hagyják aztán a TV majd megcsinálja, legalábbis nekem is így van a gép.
1. válaszoló: hát nem tudom de mikor a gép elindul a tv kiirja h 1080p mikor a játékot(Killzone 3 ) levált 720-ra:S pedig a játék támogatja a 1080p-t
2.válaszoló: igen HDMI-vel van összekötve(1,5 m) de ez lényegtelen sz.tem h milyen hosszúságú.
Első vagyok:
A killzone 3 720pben fut, csak feltudja skálázni 1080pre ezért van ráírva, de attól az még 720p marad.
Ezt találtam erről.
Ahogy már írták, Killzone (2 és 3 is) 720p-s.
A doboz hátuljára is csak az van írva.
Kedves Kérdező!
PS3-mon a játékok nagy része natív 720p-ben megy.
Na most van olyan eset, mikor a dobozra csak 720p van ráírva (pl: Killzone 2, Uncharted 2, Dead Space, Mirror's Edge,Unreal Tournament 3, stb.), és a játékból kierőszakolható a natív 1080p.
Ezekben az esetekben a dobozra csak a natív 720p van feljegyezve, de az XMB-n belül ki tudod erőszakolni a natív 1080p-t. És a képminőség sokkal szebb lesz.
Leírom, hogyan tudod ezekben az esetekben kierőszakolni a 1080p-s felbontást.
Lépj a főmenübe!
1. Settings menüpont
2. azon belül Display Settings
3. aztán menj a Video Output Settings-re
4. aztán válaszd a HDMI ikont
5. majd menj a CUSTOM ikonra
6. itt látni fogod az összes felbontást, amit a PS3 tud és támogat. Az 576p-vel nem tudsz semmit sem csinálni, és nem is kell. Azonban a másik két opciót ki kell kapcsolnod. Kapcsold ki, vagy pipáld ki a 720p és az 1080i opciót! Aztán nyomj egy X gomot, majd menj a FINISH-re!
Most azt csináltad a PS3-al, hogy rákényszeríted a rendszert, hogy ahol tudja felskálázza, vagy nagyobb felbontásban renderelje a játékot!
Hidd el, ez nagyon is működik. Én is magamtól és véletlenül jöttem rá.
Ez nem minden játéknál jön be, mert a játékok kb 60 százaléka csak tényleg a dobozon feltüntetett 720p-ben indul el. Ilyenkor vissza kell kapcsolni az összes opcionális felbontást.
2. eset
Ez lesz, az, amire konkrétan rákérdeztél.
Vannak olyan PS3-as játékok, amiknek a dobozára natív 720p mellett, natív 1080p is rá van írva. Csak a játék alapjáraton nem natív 1080p-ben indul, hanem 720 sorban.
Ezen esetekben ugyanazt a trükköt kell csinálni, amit az elején leírtam. Én például így tudtam csak elhozni a 1080p-t a következő játékokból.
1. Batman: Arkham Asylum
2. God of War 3
3. Castlevania Lord of Shadows
Szóval, ha a dobozra 1080p van ráírva, akkor az abban megy, maximum 720p-ben indul, és akkor ki kell így csalni a magasabb felbontást.
Ha pedig a dobozon csak 720p van ráírva, akkor egy próbát megér ez a módszer, amit leírtam, mert nálam például így lett a 720 soros Killzone 2-ből 1080 soros, és a 720 soros Uncharted 2-ből 1080 soros.
Remélem segíthettem!
Azt légyszi írd meg, milyen Tv-n és mekkorán játszol, ha nem gond!
Ja még, annyit le kell írnom (ezt elfelejtettem), hogy a Killzone 3 sajnos csak natív 720p-ben megy, és nem is csalható ki belőle 1080p-s felbontás, de még felskálázás sem.
De hogy őszinte legyek, ez a Killzone 3 natív 720p-ben úgy néz ki, mint a natív 1080p-s Killzone 2; mert a Killzone 3-nál használtak 2x-eres élsimítást, így a recék simábbak lettek.
Utolsó Válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm kielégítő és hasznos válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!