Tv-n nézem a filmet dvd lejátszón AV-n, és az előtte nézett csatorna képe úszik közben, csak akkor észrevehető, ha teljesen fekete a kép. Ez mitől van?
Egyszer én is jártam így, a vadonatúj plazma TV-én volt ugyanez a jelenség és rohadtul idegesített. Elég sokáig tartott, mire rájöttem, hogy túl hosszú volt a SCART kábel (5 méteres), kicseréltem egy 1,20-asra és eltűnt az "úszkálás".
Nem tudom, hogy nálad mi lehet a baj, ez csak egy tipp, hogy próbálkozz a kábelek cseréjével.
hú akkor valami bezavarás lehet? :S
az van, hogy a tv-hifi-dvdlejátszó-xbox-pc 1 négyzetméteren belül van, a tvkábel-dvdscartkábel-1ik hangfal vezetéke meg egymás melett megy.
viszont nemtudom, hogy tutibevazarás lehet-e, mert ha a tv-n más csatornára váltok, akkor annak a képe úszik. :D
Nem számít a különfutó vezetékek távolsága (itt).
vagy a TV-n belül van gond (ilyenem van nekem is), mely szerint a forrást kapcsolod át tv-ről av-re, és a kapcsolón "átszivárog", vagy a nem kellő árnyékoltság miatt van ez.
Meg ugye a TV jele is tud kifelé menni ugyanezen a csatlakozón, létezik SCART ből csak egyirányú (mert általában oda-vissza jó), azaz a két vége nem cserélhető fel, és az egyirányúból is ki kell gyomlálni a visszirány csatlakozó tüskéit, hogy ott se jusson át.
Persze itt semmi se tuti, ezek a javítási lehetőségek...
Ha ezek sem segítenének (bár nem hiszem, hogy belevágsz), akkor nem nagyon van mit tenni...
aha, igazad van. most nézem, az egyik scartnál jó, nincs átszűrődés, az egyiknél meg van, hangosabbra vettem és még a hang is hallatszik valamennyire. :D
vicces. :D
av1 jó, av2 nem.
köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!