Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az újfajta dig. fényképezőgépe...

Az újfajta dig. fényképezőgépekben mindben benne van ez a kézremegést kiküszöbölő (azthiszem képstabilizátor a neve), vagy csak azokban van benne amelyikhez az üzletben ki is írják a kártyára?

Figyelt kérdés
2009. febr. 19. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Elég régi találmány úgyhogy mindegyikben bennvan,de azért kérdezz rá a biztonság kedvéért.
2009. febr. 19. 19:36
 2/7 anonim válasza:
57%
Nincs benne mindben, és ne bízz az üzletben kirakott kártyában. Kérd el a gép leírását és abban nézd meg.
2009. febr. 20. 10:01
 3/7 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad."

Pedig már el is hittem hogy lehet hogy igazad van!

Az első válaszolónak köszönöm!

2009. febr. 20. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Pedig a másodiknak van igaza, a legegyszerűbb kompaktokban nincs képstabilizátor.
2009. febr. 20. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:

A második válaszadónak van igaza, és mondok példákat. Vegyük az alsőkategóriás (kompakt) gépeket. Sokban MÉG MA SINCS képstabilizátor, és a gyártók mégis beírják a specifikációk közé (parasztvakítás). Ugyanis 1-2 gyártó úgy gondolja, ha az érzékenységet ISO100-ról automatikusan felnyomja ISO400-ra, akkor valóban rövidebb lesz a záridő ezáltal nagyobb valószínűséggel nem mozdul be a kép. Csak azt felejtik el közölni, hogy ezáltal a képminőség pocsék lesz (kép- és színzaj). Olyat érdemes venni, ami nem software-sen, hanem hardware-sen stabilizál (pl. az érzékelőt elmozdítja).

Vegyük a profi gépeket, mondjuk a két legnagyobb és legismertebb gyártónak a legkomolyabb fényképezővázait. Canon 1D (sorozat) és Nikon D3 (sorozat). Mind a két gép 1 millió Ft fölött van objektív és nincs bennük stabilizátor. Ezeknél a gépeknél alternatív megoldást nyújthat a stabilizátorral rendelkező objektív vásárlás. Ez nincs benne az objektívekben alapból, bizonyos típusoknál felár ellenében elérhető.

A lényeg: közel sincs minden gépben stabilizátor. Kérdezd meg az eladót, olvass utána az adott típusnak és vigyázz azzal, hogy valós képstabilizátor legyen a gépben!

2009. márc. 1. 21:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ! Ha esetleg még maradnál és segíteniél nekem... 35ezer forintig akarok gépet venni, milyen típust ajánlasz? Az optikai zoomja legalább 5 legyen, és legyen benne ez a képstabilizátor...
2009. márc. 2. 08:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Én írtam a "A második válaszadónak van igaza, és mondok példákat." kezdetű hozzászólást. Sajnos nem vagyok naprakész a pontos típus/minőség/ár vonalon....de Canon, Panasonic, Olympus vonalon érdemes mozogni ebben az árszegmensben. Van pár model, ami tavaly év végén 40-50 ezer Ft körül mozgott, nem tudom, hogy ma mennyibe kerül. Még egy tipp: olcsobbat.hu és argep.hu. Amennyiben megvan az adott típus, itt összehasonlíthatod a boltok által megadott árat.
2009. márc. 3. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!