Hogyan kössem rá a mély-közép sugárzót?
Figyelt kérdés
Na szóval 16 éves vagyok és elektronikát tanulok (9.o)és faterom autójába akarok egy mély-közép sugárzót rakni de nem tudom, hogy hogyan kössem rá.
van egy M.N.C. Evolution Midnight Edition fejegységem és 4db MNC Devil X típusú hangszóró. 80 W , 5" -os rákötve és gyönyörűen szólnak de akarok rákötni még egy JVC 5" mély-közép sugárzó amiről azt kell tudni hogy Impedancia: 6 ohm
Teljesítmény: 40/80 W (RMS/MAX)
Frekvencia: 50Hz-5 500Hz
Mágnes méret: 35oz (dupla)
Érzékenység (SPL): 89 dB (1W/1m)
és nem tudom,hogy hogy kössem rá?
van a fejegységen neki külön hely?
vagy a két hátsóról húzzak egy + meg egy - kábelt és úgy kössem rá a mély-közép sugárzót?Vagy hogy?Kérlek segítsetek!!!!!!!!!!!44
2011. febr. 21. 15:31
1/1 anonim válasza:
Fejegység általában 4ohm-os. Autó hangszórók is általában 4ohm-osak. Tehát ha mind a 4 csatornán van már 4-4-4-4ohm terhelés(hangszóró), akkor nem köthetsz már semmi mást mellé, mert leégeted a végfokot. Ohm törvény, 9.ben ezt tanítják, vagyis nekem anno tanították. Esetleg hangváltóval lehetne, amivel levágod a mélyeket(tehát felüláteresztő szűrő). Még annyi, hogy nem lesz sokkal hangosabb a két plusz hangszórótól. Hangszró duplázással is csak +3dB hangerő emelkedést lehet elérni. Na meg minél több helyről szól a zene, a fázis annál kuszább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!