4 db 8 Ohm-os hangfalat szeretnék meghajtani 1 db 4 Ohm-os sztereó erősítővel. Hogyan kössem őket? (Részletek alant. )
Adott 4 db 8 Ohm impedanciájú Pz/Pn: 85/60 W teljesítményű hangfal. Egy darab erősítővel szeretném meghajtani, aminek kimeneti impedanciája 4 Ohm, max teljesítménye csatornánként 180W.
SOHA nem lesz meghajtva, egy pub diszkrét háttérhangosításához kellene a rendszer.
Sorba, vagy párhuzamosan kössem a 2-2 oldalt?
Nem fog elszállni a rendszer?
Bal oldalon és jobb oldalon is sorba, így 16 ohm lesz mindkettő, majd az erősítőre kötve 8 ohm eredő.
Így semmi baj nem lesz, csupán nem kapsz maximális teljesítményt, dehát azt írod nem is lesz szükség rá.
Ellenkező esetben 2 ohm-ot kapnál, amit nem biztos, hogy meghálálna az erősítő...
Nyugodtan kösd oldalanként párhuzamosan.
Ne parázz csak ne csavard max.-ra.
Első válaszolónak fogalma sincs a dolgokról...
Nyugodtan kötheted párhuzamosan oldalanként a kettőt, eredő impedanciájuk így 4Ohm lesz, semmi gondot nem fog okozni. Ha torzításig nem hajtod, akkor örök életű lesz.
Utolsó, ahhoz képest, hogy én nem értek hozzá, te írsz baromságokat.
két 8 ohmos hangfal párhuzamosan kötve 4 ohm, ezt talán még te is felfogod.
A sztereo erősítők hangfalkimeneti párhuzamosan vannak kötve.
Ha a két 4 ohmos egységet rákötöd 2 ohmot kapsz.
9. osztályos fizika, melyik részét nem érted?
Utolsó komment ott van! Én is hangtechnikusnak tanultam, csak rossz iskolát választottam... Na de, felteszek én is itt egy kérdést, ha már ilyen jól iskolázott emberek vannak. :)
Van 2 db házilag épített hangfalam és egy most épített mélyládám. A két front fejenként 12,5 Ohm, a mélyláda elvileg 8 Ohm-os, mert a hangszóró ami benne van az is annyi, de én 5,5-6 Ohm-ot mértem multiméterrel. Ezek mellé van egy Sony TA-F410R sztereó erősítőm. 4-16 Ohm-ig bírja. Hogy kössem be ezt a 3 hangfalat, hogy jó is legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!