Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit jelent ennél a TV-nél ez...

Mit jelent ennél a TV-nél ez a HD-s dolog?

Figyelt kérdés

panasonic th42pv7p-ről van szó.

HD Ready-s, tehát csak 1024 x 768 a felbontása, viszont google által talált oldalaknál találtam ilyeneket, amit nem értek:

- 1080p feldolgozó mikrochip készlet

- 1080p Digital remastering processzor

- 3D fésűszűrő

- 3D színképzés

Az 1080p-s dolgok érdekelnek főleg, hogy akkor ha nem 1920x1080 a felbontása, akkor miről is van szó, de ez a 3D-s dolog is érdekelne.

2011. febr. 20. 00:09
 1/4 Panda Péter ***** válasza:
gondolom van benne valami videólejátszó dekóder, ami megbírkózik a 1080p-vel, vagy pedig a beépített tunere tudja a Full HD-t.
2011. febr. 20. 00:13
 2/4 A kérdező kommentje:

De akkor ez csak képes arra, hogy lejátssza az 1080p-t, de lebutítja 1024x768-ra?

Mert ha valami 1024x768-as, akkor abból sehogy sem lehet 1920x1080, gondolom (tv-khez kicist sem értek :))

Meg PS3-on amikor elindítok egy játékot, akkor is kiszokta írni, hogy 1080p, vagy ha csak 720p-be készült a játék akkor hogy 720p

2011. febr. 20. 00:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Amennyibe ez kerül, bőven tudnál venni fullHD-s tévét is...

Mellesleg a fullHD is HD ready, tekintve, hogy a HD ready azt jelenti, hogy képes a panel megjeleníteni minimum 720 vízszintes sort progresszív módon.

Ami nem fullHD, az sosem lesz az, mivel a panel felbontása fizikailag nem akkora, szóval hiába az ilyen-olyan vevőcsalogató dumák, hogy "1080p Digital remastering processzor", ha a panel nem fullHD-s, akkor sosem fogsz valós 1080p-s képet látni.

A 3D-s adatok szintén csak parasztvakítás gyanánt vannak, és jól is hangzik, azonban ez nem azt jelenti, hogy 3D-s a tévé. A szín meg úgyis annak a függvénye, hogy milyen a panel, és te személy szerint milyen színeket állítasz be.

2011. febr. 22. 23:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Nekem már 2 éve megvan ez a tv (vagy talán 3), csak akkor még annyira sem értettem ezekhez a dolgokhoz, mint ma, és csak ma jutott eszembe, hogy utánanézek a dolgoknak (mivel azt sem tudtam, fullhd-s-e (ezt hogy kell leírni?) vagy nem.

Aztán láttam ilyen dolgokat, és nem tudtam mit jelentenek.

Azt is tudtam, hogy nem 3D-s, csak azért érdekelne milyen tv-t vettem még régen.

Ma már megbántam, mert tudom, hogy ennyiért sokkal jobban lehetne venni, de azért CRT után ez is istenkirály a számomra.

2011. febr. 23. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!