Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha venni akarok egy tévét...

Ha venni akarok egy tévét mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
Elöszöris: full hd-t szeretnék, de nem tudom mi számít. Melyik márkát ajánljátok? A hz mennyire számít (mondjuk játékoknál, tv nézésnél)? A LED tv miben más mint az LCD? Hol érdemes venni? Elég béna vagyok ezekhez, úgyhogy előre is kösz a segítséget.
2011. jan. 31. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Manapság a legmegbizhatobb és legjobb TV márka az a SAMSUNG. Az LG-t és társait verd ki a fejedből. A LED annyiban jobb, hogy kevesebbet fogyaszt, szebb a képélmény és a szinek kavalkádja, vékonyabb és tartósabb a képernyő panellje. De döntsd el te, hogy milyent akarsz, de a márka az SAMSUNG legyen!!
2011. jan. 31. 20:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Full Hd, MPEG4, usb-n film és 100 Hz. Ez utóbbi jól megdobja az árat. Én Philips-t vettem.
2011. jan. 31. 21:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Hmm. Jó a Samsung, de nem csak az létezik. :)

Ha LCD tévét veszel, akkor még számításba vehető a Sony, Philips, LG és a Sharp is. Panasonicot csak azért nem említem, mert ők inkább plazmára áltak rá és ez utóbbi nem a legjobb választás, ha konzollal is fogod majd használni.

A árával és funkcióival csábító Oriont és Sencort tényleg el lehet felejteni.

Mit nézz: legyen rajta USB, mert az ma már alap, ha töltögetsz filmeket. Legyen benne digitális tuner. LED-es LCD esetén kérd meg az eladót, hogy ún. "local dimming" megvilágításút mutasson, mert ebben az esetben hátulról van a panel megvilágítva és ez eredményezi a legtisztább képet ennél a technológiánál.

Képfrissítés, válaszidő és a kontraszt annyira nem tényező átlag júzer számára, mert igazából nem fogod érzékelni a különbséget. Ott az üzletben majd úgyis látod bekapcsolva őket, szemre dönts.

Képátlót pedig az alapján állapítsd meg, hogy milyen távolságból fogod nézni. Három a szorzó, tehát egy 106 centis tévé ~3 méterről kényelmes.

2011. jan. 31. 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:
MINDENT CSAK LG-T NEE!! MŰSZAKI ELADÓ VAGYOK, DE AZOKKAL VAN A LEGTÖBB PROBLÉMA. ÉPPEN A KÉPERNYŐ PANELL MINŐSÉGE, AMI MESSZE NEM A SAMSUNG-OKHOZ VAGY SONY-KHOZ VISZONYITHATÓ! MIKOR A KEDVES VEVŐK JÖNNEK VISSZA A TV-IKKEL, AKKOR MI CSAK PISOLYGUNK, HOGY MI MONDTUK, HOGY SAMSUNG-OK VAGY SONY-K JOBBAK!!
2011. jan. 31. 21:09
 5/6 SuT válasza:
A Led (háttér világítású)tévé is Lcd csak kicsit újabb technológia és persze jobban hangzik (néphülyítés)Egyre vékonyabbak(na azokat senkinek nem ajánlom)és egyre olcsóbb az előállításuk,a boltokban meg drágák jó nagy haszon van rajtuk.Szóval ennyit a led-ről.Persze ha akarnák meg tudnák úgy is csinálni hogy 100 évet működjön de az nem biznisz.Ha nagyon sok pénzed van akkor természetesen a legújabb találmányt vedd meg.Ami jó ha van egy újabb tévébe: full hd az a felbontás miatt akár asztali lejátszót kötsz rá akár laptop vagy egyéb kütyüt az jó ha szépen látszik,már ha van egy új tévé.A Hz is mondjuk jó ha minél több van benne 100Hz az már jó a képfrissítés miatt,meg nem villódzik a kép,normál esetben ezt a hz-es históriát úgysem érzékeli a szem.Kontraszt arány is jó ha sok van.Meg kell nézni a csatlakozási lehetőségeket. usb-ről már mindegyik letud játszani mindent,fotót,zenét,filmet ez elég hasznos dolog,mondjuk egy pendriveről bármi lejátszható mindenféle lejátszó nélkül.Na meg az MPEG4 legyen benne de ez általában minden full hd tévében benne van,ha nincs akkor nem kell megvenni.Nem utolsó sorban a kinézete,formája kell tetsszen ,mert van otromba de jó tévé és van szép dizájnos de szartsemérő darab.A márka név csak presztízs kérdés sokat nem ér.Lehet egy jó minőség samsungban de ott is van silány példány is.A tévé menüjét is meg kell nézni az is mindegyiknél más ,én például philips-ét utálom nagyon a samsungét jobbnak,átláthatóbnak tartom de hát ízlések és hátbarugások.Az energia takarékosságról,hát az is egy jó duma.Ez csak ennyit az csak annyit fogyaszt,ha mondjuk 5 év alatt akarsz egy 20 forintost spórolni akkor érdemes leméretni melyik mennyit fogyaszt,azért mondtam 5 évet,mert max annyit ha bírnak az új tévék.(jó na lehet többet is de 5 év után már úgyis beépítik a fejedbe és akkor már mindig ott lesz,vagy ki tudja milyen dolgot találnak ki).
2011. jan. 31. 21:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat
2011. febr. 1. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!