Egy kezdő fényképész milyen fényképezőgépet vegyen?
Szerintem egy Canon EOS 450D-t pl.... de semmiképp ne kompaktot. Én is azt vettem, nem valók azok komolyabb fotózásra.
De ha sajnálod rá a pénzt, akkor tükörreflexeseknél már van 80ért Panasonic a Sony alpha is ha jól tudom már 90 csak.
Az ultrakompaktok többnyire mindent megcsinálnak helyetted, neked csak fókuszálni kell, meg lenyomni az exponálás gombot. Kevés (slr-hez viszonyítva), vagy nem elég részletes szintű módosítást tudsz elvégezni. Az ultrakompakt inkább azoknak való akik szimplán csak a pillanatot akarják megörökíteni.
Függetlenül attól hogy kezdő vagy, az ultrakompakton is tudsz tanulni dolgokat, de mindenképpen az önkifejezés és egyáltalán a minőségi képek készítéséhez jobb ha (d)slr géped van.
kezdásnek inkább egy kompaktot, majd ha tudot mit hogyan kell fotózni akkor megéri befektetni.
kezdésnek pl fujifilm s1800 stb
Akár vehetsz egy komolyabb kompaktot is, bár én a fuji s1500-al jól megjártam...
Ha kompakt mellett döntesz akkor Nikon Coolpix L110-at ajánlom, ha tükrösnél akkor az előbb linkeltem be gépet, azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!