Mire kell pontosan 32.64 bit?

Figyelt kérdés
Na sziasztok az lenne a kérdésem azt olvasgattam hogy csak 4 giga memó felett érdemes 64-bit-DE akkor az miért van hogy egy játék példának: Memó.512--ghz:1.9.bit:64-szóval mi értelme van 64 bitnek 512 memóriás játéknak vagyis én 2gigás 3.0ghz gépem nem 32-bites-de miért kell a ::::::: 64 bit?
2011. jan. 4. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:

A rendszer úgy van megírva, hogy a 32 bites egyszerre maximum 4Gb összmemóriát képes látni és kezelni. A 64 bites ennél többet is. Az nem számít hogy egy játéknak milyen a gépigénye, mert az 512 mega ramot a 32 és 64 bites rendszerrel is teljesíteni tudod.

Ez olyan dolog, mint a fat32 és ntfs közti különbség. Amikor a fat32-t megcsinálták, tervben sem voltak véve ekkora adatmennyiségek, így nem számoltak azzal hogy majd valamikor a jövőben 4gb-nál nagyobb adattal vagy memóriával fognak vagy kellesz dolgozni. (Hiszen Bill Gates azt mondta hogy 640kb memória mindenre elég kell hogy legyen akkor is és a jövőben is. Közben azóta kicsit változott a világ.)

Amikor rájöttek hogy igenis lesznek ekkora méretek, akkor már az ntfs úgy lett megírva hogy ezeket kezelni képes legyen. A 32 és 64 bites különbség is hasonló. Amikor megszületett az új technológia, rájöttek hogy a 32 bites rendszer nem képes mindent maradéktalanul kezelni, ezért van már 64 bites is. Az is csak akkor ajánlott, ha van hozzá megfelelő processzorod, vagy túl akarod lépni a 32 bitnél maximalizált 4 Gb-os korlátot.

2011. jan. 4. 20:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Vagyis ameddig a memór megfelel a rendszerkövetelményeknek-ghz

Akór a 64 bit nem számit?

2011. jan. 4. 20:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Tisztelt válaszóló ha ön jól ért a gépekhez kérem naponta nézegesse meg ezt a topicot mert fontos kérdéseim lennének.
2011. jan. 4. 20:38
 4/5 bp1985 ***** válasza:
4 gigához már 64 bit kell, a 32 bit az 3,2 gb-ot képes kezelni.
2011. jan. 4. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Az oldal nem jelzi jelenleg semmilyen módon, ha csak a kérdező ír további üzenetet a témájához, így nem látszik egyből hogy van-e még kérdés. Állandóan pedig nem tudom az oldalt figyelni hogy írnak-e még, de még három óra sem telt el, nem hogy napok.

Ha a kérdés arra irányul-e, hogy 4Gb memória esetén szükséges-e 64 bitet használni, akkor a válasz igen. Ha a kérdés az lett volna hogy a játék kér 64 bitet, miközben nem igényel a 64 bitnek eleget tevő mennyiségű memóriát, akkor szerintem meg kell próbálni 32 biten telepíteni, és megnézni mit csinál. Ha kötelező a játéknál a 64 bit, az ki fogja írni vagy telepítéskor, vagy a játék indításakor hogy nem található megfelelő operációs rendszer a futáshoz. Ha nem ír ki semmit, és elindul, akkor a rendszerigény van pontatlanul megfogalmazva. Konkrét választ azért nem tudok adni, mert ilyennel még nem találkoztam, így nem tapasztaltam mi a pontos teendő.

2011. jan. 4. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!