Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A világegyetemnek egyáltalán...

A világegyetemnek egyáltalán mi lesz a forgatókönyve?

Figyelt kérdés

Nagy reccs, vagy kihűlés? esetleg örök tágulás a "semmibe"?

vagy tudtok más forgatókönyvet?

Remélem helyesen teszem fel a kérdést. mivel senki sem tudja, hogy mi lesz. vagy csak tippelni tudjuk.

2010. nov. 15. 15:21
 1/2 A kérdező kommentje:
nagyon sajnálom, nem figyeltem hova teszem fel a kérdést.
2010. nov. 15. 15:22
 2/2 schumacher77 válasza:

Három variáció is lehetséges, ha a tágulás sebességét és a világegyetem sűrűségét vizsgáljuk (persze lehet ennél jóval több, de én most Hawking könyve szerint írom):

1. van annyira sűrű, hogy a gravitáció egy idő után lelassítja a tágulást, majd elkezd összezuhanni

2. a gravitáció lelassítja ugyan a tágulást, de meg nem tudja állítani, a galaxisok továbbra is egyenletesen távolodnak egymástól

3.kellően nagy sebességgel tágul ahhoz, hogy a gravitáció még lassítani sem tudja

Jelenleg a 3. tűnik valószínűbbnek ugyanis mostani ismereteink szerint(fontos, jelenlegi ismereteink szerint!) a világegyetem sűrűsége kb a tizede annak, amilyen sűrűnek lennie kéne, hogy a gravitáció le tudja lassítani, netán megfordítani a tágulást. Persze ezek csak becslések.

2010. nov. 24. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!