Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogy lehet a TV kódját hozzáad...

Hogy lehet a TV kódját hozzáadni a set top box távirányítójához? több lenn

Figyelt kérdés

Most vezettük be nemrég a telekom magio tv-t, és adtak ugye hozzá set top boxot és távirányítót is. De viszont ha lekapcsolom a tv-t, akkor a "nincs jel" felirat jelenik meg, tehát a tv távirányítójával is le kell kapcsolni, ugyanez a művelet bekapcsoláskor is csak fordítva.

Tehát azt szeretnénk hogy a set top box távkapcs egyszerre kapcsolná ki a tv-t és a boxot is. Ehhez kéne a módszer hogy lehet a tv kódját hozzáadni a távirányítóhoz. Illetve hol található ez a tv kód egyáltalán? Mert én ilyeneket találtam a samsung tv-n: model code, serial number, de ezek hosszúak, neten a gyakori kódok közt ilyenek vannak: 1246, 10060 stb, tehát 4 és 5 karakter hosszúak.

Vagy ha tudtok ettől jobb/egyszerűbb megoldást, írjátok le pls!

ma 14:05
 1/8 A kérdező kommentje:

Ilyen a set top box távirányítója, tehát ehhez kéne hozzáadni a kódot:

[link]

ma 14:16
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Tévúton jársz, mindig az adott távszabályzóhoz (amikor külön veszed), illetve set top boxhoz (jelen esetben) mellékelik a kódlistát, a használati utasításban.
ma 14:30
 3/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
...vagy automatikus kódkereséssel, de ez is le van írva.
ma 14:32
 4/8 A kérdező kommentje:
akk írd le légyszíves a menetét ennek a távirányítónak az esetében, én nem találtam ilyet a használati utasításban
ma 14:47
 5/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Lehet, hogy nem is tud ilyet, de az Ügyfélszolgálat megmondja, ha biztosra akarsz menni.

A szolgáltató webhelyéről letölthető PDF és egyéb instrukciók alapján tudsz még tájékozódni, ha találsz róla valamit.

ma 15:13
 6/8 A kérdező kommentje:

mondom hogy nem találtam, se a dobozban, se az oldaljukon. Az ügyfélszolgálatos meg azt mondta, hogy tv-től függ hogy ki-e kapcsolódik a box távirányitójával vagy sem.

Viszont tesómék is most kötötték be a magio tv-t, és öregebb samsung tv-vel kikapcsolódik a tv is nemcsak a box...

ma 15:41
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ami TV-től függhet, az például a HDMI CEC, de az más elven működik.

Nem igényel ilyen kódos beállítást, viszont engedélyezni szükséges lehet.

Vannak tanítható IR távszabályzók is, ami külön kapható, de még az sem biztos, hogy amiről te beszélsz, az IR, mivel ma már bluetooth megoldások is vannak.

ma 16:16
 8/8 A kérdező kommentje:
HDMI CEC be van kapcsolva, néztem. Tehát lehet hogy adott távirányító nem jó hozzá?
ma 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!