Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik tv-t választanátok?...

Melyik tv-t választanátok? Samsung QE83S90DAEXXH LG OLED83C41LA

Figyelt kérdés

Nem nagyon értek hozzá, leginkább film, és ps5 pro mellé szeretnék tv-t vásárolni, melyik fogja adni a jobb minőséget?

esetleg 3. választásnak ideteszek egy Samsung qe98q80catxxh.

Mindhárom 1.2m ft közül mozog, melyiket érdemes? tud valaki segiteni? esetleg tapasztalatok?

ma 13:07
 1/5 anonim válasza:
Monitorból csak LG tv-ből meg Samsungot szoktam venni, de amúgy egyikkel sem tudsz már nagyon mellé nyúlni, főleg nek ebben a kategóriában
ma 14:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

És a 98 colos qled, es 83 colos oled kozt, melyiket erdemesebb?

ma 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy kötözködök (megint), de ilyen árkategóriában szerintem jobban járnál ha szakoldalon/fórumon érdeklődnél. Nekem mindig ez a válaszom komoly értékű cikkeknél. Nem hiszem, hogy sokan láttak volna ilyen TVket közelről

Hogy legyen valami válasz is három dolgot tudok mondani.

1, Az első két TV OLED. Ezeknek a képe automatikusan jobb mint a harmadiké, ami csak LED. A LED TV előnye, hogy sokkal fényesebb a képernyője (ami egyénfüggő, nekem az OLEDek is túl fényesek nagy fényerőn), például nagyon világos szobákba nem szoktak ajánlani OLEDeket. Illetve, hogy nem lehet beégetni. Minden egyéb dologban az OLED jobb.

2, Ha OLED akkor általánosan a Samsung által gyártott QD-OLED panelek szinte minden teszten jobbak a színhűség miatt. A QD-OLED panelek a kék-piros-zöld pixelekből rakják össze a színeket, míg az LG WOLEDeket pluszban egy nagy fehér pixel segíti így azon a színek mindig meg vannak toldva egy kis fehérrel. Hogy mennyire veszed észre ez megint egyénfüggő szerintem. Azt érdemes azért tudni, hogy vannak olyan Samsung TVk amiket az LG féle WOLED panellal szerelnek (ugyanazon a modellen belülÖ és ezt csak valamiféle sorozatszám alapján lehet megtudni. Sajnos nem tudom ennél a szériánál is van-e ilyen, szakiktől kellene kérdezni. Úgy tudom LGnél nincs Samsungos panellel szerelés, de erre is szaki tudna válaszolni.

3, A WOLED hátránya (fehér pixel turbózza a többi pixel fényerejét) az előnye más szempontból ugyanis az összes beégés teszten jóval jobban szerepel mint a Samsung ahol a kékből állítják elő a fehéret így jobban használódik. A beégést éreztem fontosnak megemlíteni, mert Playstationhoz használnád ahol várhatóan sokat fognak statikus elemek (élet/pont kijelző, fix szövegek és ikonok stb) hosszú órákon keresztül a képernyőn megjelenni. A beégésre még mindig nincs megoldás a mai napig, csak egyre jobban ki tudják tolni azt az időt amíg látható lesz. Használattól nagyon sok függ bár a RTINGS nevű oldalon nézhetsz komolyabb teszteket róla.

ma 15:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Megpróbálom tömören és érhetően leírni:

Az S90D és az LG C4 OLED. A Q80C MiniLED.

Az S90 széria lehet WOLED vagy QD-OLED panellel szerelt. A QD-OLED jobb.

A DAEXXH végű Samsung WOLED, ugyanaz a panel van benne, mint az LG C4-ben.

Az LG gyári kalibrációja jobb, a Samsungok általában kékesbe húznak.

Az LG támogatja a Dolby Vision-t, a Samsung nem.

Az LG garanciális ügyintézése jobb, mint a Samsungé.

OLED-eknél számíthatsz a panel lottóra.

ma 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
A #3-assal egyetértek, jókat ír.
ma 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!