Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az iskolai notebookot, amit...

Az iskolai notebookot, amit az államtól kaptunk, le tudják követni? Aggódom, hogy látják a személyes adataimat. Hogyan lehet biztosítani, hogy az eszköz biztonságos legyen a magánéleti használatra is?

Figyelt kérdés
Olyan laptopot kaptunk az iskolától, amit az állam biztosított a tanuláshoz. Érdekelne, hogy ezek az eszközök mennyire vannak ellenőrzés alatt? Például tudják látni, hogy milyen oldalakat nézek meg, vagy miket tárolok rajta? Ha igen, hogyan tudom megvédeni a személyes adataimat?(már egy éve Nálam van)
jan. 11. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekelne, hogy ezek az eszközök mennyire vannak ellenőrzés alatt?"

Semennyire.

De nota bene - jól jegyezd meg - ez egy munkaeszköz, nem a te tulajdonod.

Így teljesen személyes használatra, kényes dolgokra nem ajánlatos használni.

Arra használj saját eszközt.

jan. 11. 22:55
 2/5 A kérdező kommentje:
1. Én már megtettem és személyes célokra is használtam és mikor kézbe adták azt mondták nyomon követik hogy a diák Milyen célokra használja a laptopot
jan. 11. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Én már megtettem és személyes célokra is használtam"

Erről a projekt "Gyakran ismételt kérdések" útmutatójában írnak:

"15. Mit tegyek, ha személyes adatokat szeretnék tárolni az eszközön?

A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megelőzése

érdekében mindenképpen javasolt vagy az eszközt, vagy a személyes

adatot tartalmazó állományt megfelelő jelszóval védeni. A legjobb, ha

mind az eszköz, mind az állomány külön-külön jelszóval védett. Megfelelő

az a jelszó, amely mások részéről nehezen található ki: kellően hosszú,

kis- és nagybetűket, valamint számokat tartalmaz nem logikus

sorrendben, nem köthető személyhez és nem tartalmaz egymást követő

betűket vagy számokat. Nem megfelelő az olyan jelszó, amely

személynevet és születési évszámot együttesen tartalmaz, annak ellenére

sem, hogy abban kis- és nagybetűk és számok is vannak!"

[link]

"és mikor kézbe adták azt mondták nyomon követik hogy a diák Milyen célokra használja a laptopot"

Mondtam: ez egy munkaeszköz. Mint egy vállalatnál a céges laptop.

Munkaeszközt ne használj személyes célokra, kényes adatok tárolására.

jan. 11. 23:15
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ha az iskolai internetet használod, ott tudják követni a látogatott oldalakat, illetve egyes programok azonosíthatók lehetnek, ami netet használ.

Ha maga az adatátvitel titkosított (https stb.) azt értelmezni már nem tudják.

Amellett az iskolára is kötelező a GDPR betartása és közölniük kell elvileg, hogy milyen adatot kezelnek veled kapcsolatban.

Amellett tudni kell azt is, hogy ilyen eszközök könnyen kerülhetnek olyan szakértő kezekbe, akik képesek felfedni a laptop általad vélt titkait. Mi van rajta, mit kommunikál, milyen szerverre stb. Ha titkosított átvitel, attól még az is leleplező lehet.

Tehát nem érdemes aggódni szerintem, nem mernek és nem is akarnak olyat csinálni, ami törvényt sértene, személyiségi jogokat.

Üldözési mánia nem jó irány, később súlyosbodhat.

jan. 11. 23:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekünk Volt iskolai Tablet lányomnak azon mindent látot AZ iskola mivel ugy volt be állitva ,és bizony jöt a szülöi levél online hogy AZ iskolai Tablet csak iskolai dolgokra valo nem privát használatra.

Igaz ez nem magyarországon történt

Hanem külföldön .

jan. 12. 07:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!