ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor milyen?
Figyelt kérdés
1080p tényleg rossz? főleg filmet és animét nézek
32' is néztem 1440p monitort de azt nem tudom
azthiszem azt olvastam hogy olyan mint egy 1080p monitor igy azt még nem nagyon néztem milyenek vannak
tegnapelőtt 15:33
1/7 A kérdező kommentje:
vagyis a pixelsűrűsége ugyan annyi majdnem
tegnapelőtt 15:36
2/7 anonim válasza:
32" colos monitorhoz már a 4K dukál.
A te általad említett monitor 27" 1440p és bőven nagyon jó!
24"colig jó a FullHD
Pixelsűrűség szempontjából FUNFACT hogy a minimum jót ha 4k-hoz mérjük a 1080p 24" se éri el.
3/7 anonim válasza:
Filmhez nem ajánlott az 1440p. FullHD vagy 4K a megfelelő. Na már most 32"-on a FullHD pixelesnek fog látszódni közelről. 4K monitorhoz viszont már RTX videokártya kell. El kell dönteni, hogy mik az igények és van-e rá büdzsé.
4/7 A kérdező kommentje:
Miért nem ajánlott az 1440p monitor filmhez?
tegnap 06:39
5/7 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értek hozza anyit tudtam hogy nem érdemes 1080p venni nagyobb méretben kb ez lenne a 2 monitor amit veszek
tegnap 06:42
6/7 anonim válasza:
Az 1440p sem a FullHD duplája, sem a 4K fele. Emiatt nem lehet úgy átskálázni a filmet, hogy 1 pixelből 4-et csinálunk vagy 4-ből egyet. Ez élességromláshoz vezet és ún. artifactekhez, de ebbe ne menjünk bele. Ha tényleg fontos a filmnézés is, akkor nem érdemes 1440p-t venni. Irodai munkára és gamingre viszont jó lehet.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
tegnap 16:18
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!