Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Televizió képernyőt mivel...

Törpilla57 kérdése:

Televizió képernyőt mivel kellene tisztítani? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Vettem hozzá speciális képernyő tisztító folyadékot, minőségi törlőruhával is olyan maszatos, csúnya lett, hogy "öröm" volt nézni. Tud valaki tényleg jót ajánlani? Álltitólag az ablaktisztítót felejtsük el, nem is próbáltam meg, hátha ártok vele.

#képernyő tisztítása
jan. 1. 06:52
 1/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
33%

Gyógyszertári 70 %-os alkohol is megfelel, de azzal is lehet maszatolni, ha nem végzel alapos munkát. Amíg van a képernyőn maradványa bármilyen lerakódásnak, azt szét fogod maszatolni. Ezért addig kell dolgozni rajta, míg rendesen lejön minden maradvány.

Problémás lehet a törlőruha is, ha például az már szennyezett, akkor a szennyet kenegeted csak szét jobban.

Ezzel szemben, ha ilyen (adalékmentes!) alkohollal és papírtörlővel (lehet fehér WC-papír is) támadod, a papír felszed valamit, eldobod.

Utána tiszta papírral támadsz ismét, azt is eldobod, míg egyszer elfogy a lerakódás és már csak a tiszta folyadékot kenegeted, amit nyomtalanul tudsz letörölni a papírral, akkor jó.

Legjobb egyébként az alapos munkához a készüléket lefektetni vízszintesen, bár egy komolyabb darabnál ez nehézségbe ütközhet, de ha teheted, akkor ez a jó irány.

jan. 1. 08:02
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Muanyagra én nem kennék alkoholt majd jól besargul azt kínai lesz a Szellő Pista
jan. 1. 10:23
 3/10 anonim ***** válasza:
48%
Öblítő nélkül, frissen mosott mikroszálas törlőkendő. Semmilyen tisztítószer nem kell hozzá. De ha nem tapogatod a kijelzőt, akkor nagyon tisztítani sem kell, csak portörölni.
jan. 1. 10:24
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
Pont most csináltam meg az ünnepek előtt, ablaktiszítóval.Azóta 4-5 nap telt ugyan csak el, de még tart a portaszító hatása (volt benne valami ilyen kis viaszos hatású összetevő), egy porszemcsét se látok rajta. (kb. 5 éves LG plazmatévém, okostévém van)
jan. 1. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Csulázz rá
jan. 1. 10:45
 6/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
40%

Nem véletlenül írtam 70 %-os alkoholt, ami szinte csak "teavíznek" számít, az adott kontextusban.

Gyenge, nem bánt.

Sokan nincsenek tisztában ilyen alapvető kémiai dolgokkal, hogy például az alkohol esetében mekkora jelentősége van a víztartalomnak, az oldóhatás, agresszivitás tekintetében.

Nagyon nem mindegy, hogy 70 vagy 98 %.

jan. 1. 11:05
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
#5 Plazmatévét nem gyártanak 11 éve
jan. 1. 20:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Persze, ismerős a dolog, hogy az ilyen egyszerű praktikákat felejtsük el, nem ajánlott, de ezzel csakis azért kampányolnak, hogy a drága spéci szerek megvételére tukmálják az embereket! 10 éves Samsung LED tv-m van, párszor megtisztítottam már a képernyőjét Clin ablaktisztítóval és konyhai papírtörlővel, semmi baja! Vagy esetleg még próbáld meg nedves törlőkendővel!
jan. 1. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Hat egy 10 éves tv-nek amúgy is mindegy
tegnapelőtt 00:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, segítséget. Annyit azért hozzátennék, hogy komolyabb szennyeződés, maszat nincs rajta, "csak" a levelőből rátapadt porszemcsék. 1-2 naponta puha, tiszta kendővel portalanítom, úgyhogy nagy gáz nincs. Koszos törlőkendőt meg sehova sem használok, főleg nem egy féltett tv.képernyőjére. Langyos, majdnem meleg vizbe mártott - teljesen tiszta !!!- törlőkendőt, jól kicsavarva, szoktam néha használni, de szeretnék tökéletesebb eredményt. Papirtörlőt nem szeretnék használni, mert előfordulhat, hogy megkarcolja a képernyőt.
tegnapelőtt 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!