Valószínű, hogy valamilyen szennyeződés került a tükörreflexes gépembe, mert a képeken látom, hogy foltos, főleg világos háttérnél. A gép belsejét szervizben tudják tisztítani, és ha igen milyen áron? Tapasztalatotok van erről?
Lehet kosz a tükrön és az érzékelőn is. Ha felcsapod a tükröt és leszeded az objektívet, le tudod tisztítani a szenzort (olyan pucoló kell, aminek egyenes a felülete, a lencsetisztítók nem jók erre). Az fontos, hogy legyen feltöltve az akku, mert ha menet közben lecsapódik a tükör, az kínos.
Szervizben ilyen nagyságrendű pénzeket kérnek el:
Lehet kapni szenzortisztító "swab"-ot, készletben:
én 10+ éve fényképezek tükörreflexes gépekkel, még sosem éreztem késztetést, hogy bármivel hozzányúljak az érzékelőhöz. évente 1-2x elviszem a márkaszervizbe és kitakaríttatom. nekik van benne rutinjuk, eszközük, kisebb az esélye, hogy elszúrják és talán még a felelősséget is vállalják érte, ha megtörténik (bár ebben azért biztos nem vagyok). minden esetre nekem megér ennyit, hogy szakszerűen takarítsák ki és ne nekem kelljen csinálnom.
persze, ha te érzel hozzá bátorságot és kézügyességet, akkor ahogy már mondták, lehet kapni érzékelő tisztításhoz eszközöket, lehet találni mindenféle leírásokat, ami alapján el tudod végezni magad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!