Mekkora TV-t vegyek 5m-es nézési távhoz?

Figyelt kérdés
Megér +80-100 ezer forintot a QLED az UHD-val szemben?

#televízió #TV #tv nagyság
dec. 26. 20:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10-es. 250ért ez szerintem nem méregdrága. De nyilván kinek mi az. Az nagy méret akkor gáz, ha rossz minőségű a nézett adás, pixeles a kép.

A régebbi tévém egy UE55NU7023KXXH. Ennél rosszabb nem lesz, s ezzel sincs bajom.

De még nem késő módosítani a rendelésen. :)

Szóval ha van tipped, mondd.

Eddig senki nem írta, hogy csak a QLED otthoni felhasználásra...

Hozzá kell tennem, hogy nekem legfontosabb az jelenleg, hogy lássam a tévét, esetleg a feliratokat is.

A brandek közül a Sony, LG, Samsung jöhetett szóba. Az LG menüjét szidják nagyon. Sony-val kapcsolatban nincs tapasztalatom, az eddigi tévéim Samsungok voltak, mind hibátlan volt, s szerintem még az "első" képcsöves Samsung tévém is működik valahol azóta.

dec. 29. 09:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Samsungból qledet vennék, sony-ból és LG-ből oledet. Esetleg TCL miniled, de csak full dimmingeset. Világos nappaliba az oled kerülendő. Röviden ezek a korszerű megoldások.
dec. 29. 11:22
 13/19 anonim ***** válasza:
40%
#12 jóval drágábban könnyű jobbat venni.
dec. 29. 11:36
 14/19 anonim ***** válasza:
Kisebbet kell venni, ha nincs rá büdzsé.
dec. 29. 11:42
 15/19 anonim ***** válasza:
40%
De neki a méret fontosabb, mint a "korszerűség". Meg is értem ekkora távolságból.
dec. 29. 12:04
 16/19 anonim ***** válasza:
Én nem vitatkozni jöttem ide, mindenki azt vesz amit akar. :)
dec. 29. 12:11
 17/19 A kérdező kommentje:

Az új TV vásárlás motivációja egyértelműen az volt, hogy új helyre költöztünk és a korábbi (eddig megfelelő méretű TV) bizony kicsinek bizonyult. Nem elég az, hogy a feliratokat nem látom, de már zavaró a képernyő (kis) mérete is.

Nagyobb kell. Ez volt a cél. A méret ami kérdéseket vetett fel, vajon 5 méterről létni fogom a feliratokat egy 75 colos Tv-n? Vajon komfortos lesz tévézni rajta? Legyen a 80-as? Amin esetleg a gyengébb minőségű adások, filmek a képernyő mérete miatt pixelesek lehetnek?

Kell nekem a QLED?

Maradjak a Samunál vagy esetleg az LG, Sony sem fog csalódást okozni?

Ezek voltak a gondolataim. Jobb nem lesz a tévém, szebb számottevően biztos nem lesz a képe, de rosszabb sem és tudom majd nézni. :)

Azaz kicsit talán jobb lesz, mert a korábbihoz képest ez rendelkezik néhány extra funkcióval, illetve egy "alap" dolog hiányzott az előzőből: a bluetooth.

Köszi mindenkinek.

dec. 29. 18:40
 18/19 A kérdező kommentje:

14-es: van rá büdzsé, ki tudom fizetni, de nem vagyok benne biztos, hogy annyit ad nekem a QLed, hogy 250 helyett kb 100ezerrel többet fizessek érte.

Másra költöm inkább. ;) Ennyiből már egy belépő sound bar is kijön.

dec. 29. 18:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, attól függ, hogy melyik QLED-et nézted ki. A háttérvilágítás számít és hogy legyen rajta dimming zóna. A QLED a nagyobb színtérről szól és a magasabb fényerőről (ami kell a HDR-hez), a háttérvilágítás pedig a nagyobb kontraszt eléréséről. Amit "megvettnek" tituláltál azon nincs háttérvilágítás szabályozás. Annyit tud, hogy szoftveresen megmókolja a képet, hogy kontrasztosabbnak hasson. Csak éppen a fekete szürke marad, hiszen nem tudja elsötétíteni. Ez a legnagyobb különbség egy mai TV és egy 10 éves konstrukció között. Szerintem brutális és elszomorító, hogy 200 fölött képesek 10 évvel ezelőtti technológiát árulni. Az a TV kb. 50 ezret ér az én nézetemben. Annyit tud csak, hogy viszonylag nagy.

LG: OLED-ben jók, azt megéri megvenni, de fényes nappaliba nem való. A QNED készülékeik erősen túl vannak árazva a konkurenciához képest. Garanciában minden gyártó közül a legjobb. Sajnos a panel lottóban is híresek.

Sony: Nem saját paneleket használnak, kb. az operációs rendszert veszed meg. Egyébként jó TV-ket gyártanak.

dec. 29. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!