Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Xiaomi Pad 5 vagy Apple iPad...

Xiaomi Pad 5 vagy Apple iPad 9 lenne jobb választás?

Figyelt kérdés
Tartalomfogyasztásra és böngészésre lenne használva.
dec. 15. 22:07
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Xiaomi Pad 5 modernebb több rammal. Azt javaslom
dec. 16. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:
47%
ipad 9 normálisabb mint bár melyik Xiaomi termék.
dec. 16. 14:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Tartalomfogyasztásra és böngészére mindkettő megfelel. Nekem iPad 9-em van, amivel nagyon elégedett vagyok és gyors.

Utána néztem a Xiaomi Pad 5-nek is, hogy korrekt véleményt tudjak írni. Elismerem, hogy részrehajló vagyok az iPad 9-el szemben, de nem csak azért, mert nekem ilyenem van, hanem mert egy nagyon jól megcsinált táblagép. A Xiaomi Pad 5 előnye, hogy nagyobb a RAM és az alap tárhely, de itt meg jegyezném, hogy az iPad is megvásárolható 256 GB tárhellyel, azaz ha fontos a nagy tárhely, a 256 GB modellt érdemes választani, egyébként a 64 GB átlag felhasználásra elegendő. A Xiaomi Pad 5 11 hüvelykes, az iPad 9 pedig 10.2 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. A Xiaomi Pad 5 16:10 képarányú, mely előnyösebb filmezéshez, az iPad 9 képaránya 4:3, ami viszont böngészéshez, e-könyv olvasáshoz és jegyzeteléshez kényelmesebb.

A Xiaomi Pad 5-ben kétszer nagyobb a RAM, ez viszont semmit nem jelent, csak egy szám. Az Apple ugyanis saját hardverre saját szoftvert ír, ami nagyon jól van optimalizálva, ezért a gyakorlatban az iPad 9 teljesítménye a jobb. Ez köszönhető az erősebb processzornak is, ez ugyanis az iPad 9-ben sokkal jobb. A benchmark értéke a Xiaomi Pad 5-nek 998 egy processzormagon, és 2794 több magon, ezzel szemben az iPad 9 eredménye 1736 egy magon, és 3852 több magon. Ha böngészére használnád, ez az iPad 9-en gyorsabb lesz, a FullHD és 4K videókat is akadásmentesen viszi. A 3 GB RAM bár papíron kicsinek tűnhet, a gyakorlatban viszont az iPadOS gyorsan és gördülékenyen fut rajta, kb. hasonló a sebessége, mint az Android 6-8 GB RAM-al.

Lényeges a szoftver támogatás hossza is. A Xiaomi Pad 5 Android 11-el jelent meg, ami Android 13-ig frissíthető, ez nem a legújabb, az most a 15-ös verzió. Sajnos azt kell mondanom, hogy ennél több frissítést nem fog már kapni, jó esetben talán biztonsági frissítéseket még egy ideig igen, de azt sem sokáig. Ezzel szemben az iPad 9-en a legújabb iPadOS 18 verzió fut, és az iPadOS 19 meg 20-as frissítést is meg fogja garantáltan kapni. Az Apple aktívan az utolsó három iOS/iPadOS-t támogatja, a legújabbhoz funkcionális frissítések is vannak, a kettő régebbihez pedig biztonsági. Ez azt jelenti, hogy az iPadOS 20 verzióhoz 2026-ig lesznek funkcionális, és 2028-ig biztonsági frissítések, tehát az iPad 9 még pár évig biztonsággal használható lesz.

Én úgy érzem, összességében több érv van az iPad 9 mellett, mint a Xiaomi Pad 5 esetében. Én nagyon elégedett vagyok vele, és jobb választásnak tartom.

dec. 17. 14:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!