Akiknek nincs otthon internetük, azok hogy tudnak TV-t nézni?
Az analóg adás megszünése 2013-ban még azokra vonatkozott, akik szobaantennával vagy tetőantennával néznek TV-t, viszont 2022. áprilisában már a kábel TV-n is megszűnt az analóg adás. Ha bekapcsolom a médiaboxot, akkor ez jelenik meg:
Ha kihúzom az internetkábelt vagy kihúzom a konnektorból a routert, akkor ez látható:
A médiabox egy másodpercet sem bír ki internet nélkül. Emlékszem még, hogy mi már laktunk tömblakásban, s ott telefonon keresztül lehetett az internetre csatlakozni. Akik egy tanyán laknak, azok minden filmet videomagnóról meg DVD-ről szoktak megnézni? A híreket a rádióból szokták hallgatni?
Voltam már szállodában. Egy szállodában a szobában egy darab távirányító van, s a televízióba van bedugva a koax kábel. Ha egy szállodában meg van oldva, hogy box nélkül is lehessen TV-t nézni, akkor otthon a lakásban miért nem lehet megoldani, hogy közvetlenül a televízión lehessen a csatornákat nézegetni?
Most sem feltétlenül kell a TV-hez internet. Nálam Vodafone van, korábban UPC (január 1-től meg One :) ), és volt olyan, hogy nem volt internet , de tévézni attól még lehetett.
De mikor kezdtek elterjedni a központiantennás szolgáltatások, akkor is csak egy koaxkábelt húztak be, és neked kellett a tévéadásokat beprogramozni a TV-n
Nem kellene összekeverni, IPTV-szolgáltatáshoz kell set top box.
DCB-C (kábeles), DVB-T (földi digitális) vételhez nem feltétel, mert ezeket a mai TVk-k közvetlenül is fogadják, illetve a titkosított műsorok kódolásának feloldásához kell a TV-be egy kártya.
És a 2-es válaszoló tud médiabox nélkül TV-t nézni?
A hiba október 31-e óta van. Ha a koaxot a televízióba dugom be, akkor kiírja, hogy kódolt adás.
Már évekkel ezelőtt a UPC idején elindult egy set top box csere, amikor a régi DVB-C boxokat lecserélték IPTV-boxokra (postai úton kiküldték).
De vannak helyek, ahol ilyen átállás nem történt, ott működhet a régi box, vagy a TV-be dugott UPC-kártyával is, illetve annak Vodafone utódjával, ha jól tudom.
Digikábelen sem szükséges box/kártya, a legtöbb műsorhoz. Eltekintve a HBO stb. extráktól.
Rendben van a privát üzenet, de ide is lehet írni.
Nem állítottam, hogy szállodában UPC lenne, csak példákat soroltam.
A kérdésben a képet is láttam.
De egyszerűbb lett volna, ha a szolgáltató nevét írod, hiába láttam néhány képernyőt már én is, de idővel keveri az ember és a kérdezők általában titkolják ezt az információt, csak azt nem értem, miért.
Mintha csak egyfajta rendszer lenne az egész országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!