Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Akiknek nincs otthon internetü...

Akiknek nincs otthon internetük, azok hogy tudnak TV-t nézni?

Figyelt kérdés

Az analóg adás megszünése 2013-ban még azokra vonatkozott, akik szobaantennával vagy tetőantennával néznek TV-t, viszont 2022. áprilisában már a kábel TV-n is megszűnt az analóg adás. Ha bekapcsolom a médiaboxot, akkor ez jelenik meg:

[link]

Ha kihúzom az internetkábelt vagy kihúzom a konnektorból a routert, akkor ez látható:

[link]

A médiabox egy másodpercet sem bír ki internet nélkül. Emlékszem még, hogy mi már laktunk tömblakásban, s ott telefonon keresztül lehetett az internetre csatlakozni. Akik egy tanyán laknak, azok minden filmet videomagnóról meg DVD-ről szoktak megnézni? A híreket a rádióból szokták hallgatni?

Voltam már szállodában. Egy szállodában a szobában egy darab távirányító van, s a televízióba van bedugva a koax kábel. Ha egy szállodában meg van oldva, hogy box nélkül is lehessen TV-t nézni, akkor otthon a lakásban miért nem lehet megoldani, hogy közvetlenül a televízión lehessen a csatornákat nézegetni?

ma 09:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Az Antenna Hungáriának van földfelszíni adása, a Mindig tv. Médiaboxot és antennát kell venni hozzá, azt hiszem, 10 ingyenes csatornája van, előfizetéssel bővíthető.
ma 09:21
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

Most sem feltétlenül kell a TV-hez internet. Nálam Vodafone van, korábban UPC (január 1-től meg One :) ), és volt olyan, hogy nem volt internet , de tévézni attól még lehetett.

De mikor kezdtek elterjedni a központiantennás szolgáltatások, akkor is csak egy koaxkábelt húztak be, és neked kellett a tévéadásokat beprogramozni a TV-n

ma 09:24
 3/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
55%

Nem kellene összekeverni, IPTV-szolgáltatáshoz kell set top box.

DCB-C (kábeles), DVB-T (földi digitális) vételhez nem feltétel, mert ezeket a mai TVk-k közvetlenül is fogadják, illetve a titkosított műsorok kódolásának feloldásához kell a TV-be egy kártya.

ma 09:25
 4/13 A kérdező kommentje:

És a 2-es válaszoló tud médiabox nélkül TV-t nézni?

A hiba október 31-e óta van. Ha a koaxot a televízióba dugom be, akkor kiírja, hogy kódolt adás.

ma 09:28
 5/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
55%

Már évekkel ezelőtt a UPC idején elindult egy set top box csere, amikor a régi DVB-C boxokat lecserélték IPTV-boxokra (postai úton kiküldték).

De vannak helyek, ahol ilyen átállás nem történt, ott működhet a régi box, vagy a TV-be dugott UPC-kártyával is, illetve annak Vodafone utódjával, ha jól tudom.

Digikábelen sem szükséges box/kártya, a legtöbb műsorhoz. Eltekintve a HBO stb. extráktól.

ma 09:39
 6/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
55%
...amellett van több vidéki kábeles szolgáltató, szintén DVB-C rendszerben, sokan a Digi műsorát adják tovább, vagy más megoldást alkalmaznak.
ma 09:42
 7/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
49%

Rendben van a privát üzenet, de ide is lehet írni.

Nem állítottam, hogy szállodában UPC lenne, csak példákat soroltam.

A kérdésben a képet is láttam.

De egyszerűbb lett volna, ha a szolgáltató nevét írod, hiába láttam néhány képernyőt már én is, de idővel keveri az ember és a kérdezők általában titkolják ezt az információt, csak azt nem értem, miért.

Mintha csak egyfajta rendszer lenne az egész országban.

ma 10:13
 8/13 A kérdező kommentje:
Válasz a 10-esnek: mi a UPC-re fizetünk elő. Október 31-e óta One TV van.
ma 10:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Nyaralóban nincs internet, nincs box sem, de 40-50 csatornát tudunk fogni. Nem tudom a technológiáját (de nem is érdekel különösebben, amíg működik)
ma 11:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Válasz a 9-esnek: az a nyaraló nem Tatabányán van. Nem tudom, hogy a 9-es válaszoló mikor volt utoljára a nyaralóban.
ma 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!