Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem visz át hangot a...

Miért nem visz át hangot a TV-m a jack csatlakozón keresztül?

Figyelt kérdés

Tehát van egy Samsung okos tv-m, 6os szériás. A hátulján van 2db jack csatlakozó kompozit kimenetre.

Van egy sárga, amihez járt is egy kábel ami RCA-ra alakítja át.

Samsung 329812

A másik egy kék jack, ahhoz nem járt átalakitó, de ahogy néztem neten, ahhoz is valami hasonló kábel van.

Próbáltam a hangszórót csak simán beledugni, úgy nem szól. A gyári kábelhez vettem egy rca-jack átalakitót, abba dugva se jó.

Próbáltam az alsó csatiba is, de semmi hang.

Valaki esetleg szenvedett már hasonlóval? :/

tegnap 12:25
 1/8 Szirty ***** válasza:

"Samsung 329812"

Ilyen készüléket a google egyet sem talált, ezért megnézni nem tudtam.

Nem teljesen világos hogy a TV-n vett műsor hangját akarod a TV-ből KIvezetni, vagy egy külső műsorforrás hangját akarod a TV-be BEvezetni.

A jel irány figyelembevételével az első esetben audio kimenetre van szükséged, a második esetben audio bemenetere.

Hogy a készülékeden melyik micsoda, azt sajnos nem tudom.

tegnap 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:

"van egy Samsung okos tv-m, 6os szériás"

Pontos típus? (Csak azért kérdem, hogy utána lehessen nézni, hogy pontosan milyen csatlakozók vannak rajta)

"A hátulján van 2db jack csatlakozó kompozit kimenetre."

A (sárga) kompozit videó RCA csatlakozós, nem jack, csak videojelet visz át. A piros és fehér az analóg audio:

[link]

Egyébként biztos, hogy kimenet és nem bemenet?

"Próbáltam a hangszórót csak simán beledugni, úgy nem szól. "

Milyen hangszórót? Gyártója, típusa?

tegnap 12:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Amikor elolvastad a kezelési útmutató leírását, abban nem volt benne?

[link]

tegnap 12:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Want to connect wireless speakers, Bluetooth speakers, and a soundbar to the TV? You'll just need to set the sound output. Press the Home button on your remote, and then navigate to and select Settings. Select Sound, select Sound Output, and then select the desired sound output.

Note: When Sound Output is set to external speakers only, the Volume and Mute buttons on the remote and some Sound functions are disabled.

tegnap 12:41
 5/8 anonim ***** válasza:

#1: "Ilyen készüléket a google egyet sem talált, ezért megnézni nem tudtam."

Az a kábelnek a sorszáma:

[link]

"Nem teljesen világos hogy a TV-n vett műsor hangját akarod a TV-ből KIvezetni, vagy egy külső műsorforrás hangját akarod a TV-be BEvezetni."

Így van, ez - a TV és az említett "hangszóró" pontos típusának ismerete mellett - egy jó kérdés.

tegnap 12:45
 6/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Kérdező, vannak TV-n ilyen bonyolult szavak: IN.

Segítek: az input rövidítése.

Itt van két kép:

[link]

[link]

Érted már?

A sárga-zöld csatlakozó egy multifunkciós megoldás, mehet rajta kompozitjel, vagy a három komponens egyike.

tegnap 13:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a TV pontos típusa Samsung UE49NU7102K
ma 00:24
 8/8 A kérdező kommentje:

A hangfal pedig egy Logitech Z333.

Egyébként útközben rájöttem, hogy csak simán balfék vagyok.

Azt nem néztem, hogy az a 2 jack dugó az mindkettő IN, tehát bemenet. Magyarul a csatikat elnézve 2 módon tud a TV hangot kifele sugározni, HDMi-n vagy optikai kábelen.

Mindenesetre köszönöm, hogy megpróbáltatok segíteni a nem kicsit hiányos infok ellenében is :)

ma 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!