Lehetséges Vhs kazettát másolni ha mindkét vhs lejátszónak csak kimeneti scart csatlakozója van?

Figyelt kérdés

Van két darab scart-rca átalakítóm, de ha az egyiket inputra állítom(ebben a videoban rögzítem a felvételt), a másikat meg outputra, akkor elindul a felvétel de visszajátszáskor csak fekete képernyő látszódik, még hang sincs. Pedig az rca kábélt sem lehet eltéveszteni, mert színt színbe kell dugni.

Mi lehet a probléma?

Ilyen az átalakító:

[link]

dec. 12. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Most akkor kamera vagy lejátszó van az elején? Minek két átalakító??
dec. 12. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:

"ha mindkét vhs lejátszónak"

Azoknak a gyártóik, típusaik?

Milyen típusú kazettáról milyen típusúra másolsz?

dec. 12. 16:15
 3/10 A kérdező kommentje:
Az egyik vhs lejátszó az egy siemens fm601-es a másik pedig egy LG bc250y. Két darab felvett kazetta, mindkettőn tvből felvett filmek vannak. A két darab átalakító azért kell, mert mindkettő lejátszón csak kimeneti scart van. Így az egyik lejátszóba bedugom az atalakitot ezt allítom outputra ebbe megy az rca kábel és a másik vhs lejátszóba bedugom a másik átalakítót ebbe dugom az rca kábel másik felét és ez lesz az input, erre szeretném atmásolni a másik videóban lévő kazettát.
dec. 12. 16:52
 4/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%
Próbáld fordítva beállítani a kapcsolókat, pontosan nem emlékszem már, de lehet fordított logikája, mint ahogy hinnéd.
dec. 12. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy scart összekötő kábelt és nem kell kapcsolgatnod.

[link]

dec. 12. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:

A felvevő magnó a Scart bemenetek van állítva? Nem elég összedugni, be is kell állítani azt, hogy a megfelelő bemenetről vegyen fel.

Amúgy analóg másoláshoz én is inkább egy minőségi kábelt használnék, mert nagyon le tudja rontani egy olcsó kábel, átalakító a másolat minőségét. A generációs veszteséget ez se védi ki, de azért sokkal jobb lesz a végeredmény.

dec. 12. 18:15
 7/10 A kérdező kommentje:

Ötös: Rendben majd megnézem ezt a módszert is lehet van itthon ilyen kábel csak elő kell keríteni.

Hatos: Igen, a felvevő a bemenetre van allítva.

dec. 12. 18:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagy nehezen sikerült. Jó volt az átalakítós összekötés az volt a baj, hogy felvétel előtt a távirányítón be kell nyomni az AV gombot és csak utána kell benyomni a REC gombot és akkor utána tökéletesen lehet másolni a kazettát. Illetve ugyanezzel a módszerrel DVD-t is át lehet másolni kazettára ezt is kipróbáltam.
dec. 12. 21:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy segíteni próbáltatok.
dec. 12. 21:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondtam én, hogy nem a megfelelő bemeneten van a felvevő magnó. Ezekben még van RF modulátor, be tudod hangolni a képét Scart nélkül is, így látod, hogy mit veszel fel, nem kell vakon csinálni.
dec. 13. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!