Hogyan tudnám össze kötni okos tv-m a házi mozival? A tv-m márkája Samsung UE32J4000. A házi mozin rca bemenet található, milyen átalakító kellene a tv-hez? Mivel csak 2 db hdmi,1 scart és egy spdfi csatlakozó található rajta.
Valószínűleg a TV-n lévő Scart csatlakozóval meg lehet oldani.
A házimozi RCA KIMENETÉRŐL erre az átalakítóra kell csatlakozni a házimozihoz adott RCA kábellel:
Pedig ennek az RCA-Scart átalakítónak működnie kellene. Ilyet használok én is, igaz, én egy régebbi Philps DVD lejátszóhoz és egy Daewoo TV-hez.
A TV-nél próbáltad menüből léptetni a kiválasztott bemeneteket? (Source, ha nem magyar a menü).
Szerintem a TV-nél nincs jól beállítva valami.
Attól függően, hogy magyar-e a menü, olyat keress, hogy külső forrás (EXT, EXternal), esetleg Scart.
Ezeket nézegesd át, mielőtt feleslegesen megvennél valami drága cuccot hozzá.
Kiegészítésül: most olvasom, hogy van ennek a TV-nek kompozit bemenete is. Márpedig az ugyanaz, mint a házimozid kimenete. Úgy kellene, hogy legyen megjelölve: Kompozit IN
De ha a tiéden mégsem lenne ilyen, a Scart csatlakozóban is van ugyanilyen, tehát biztos, hogy valahogy mennie kell, keresd meg a TV leírásában, hogy miképpen kell kiválasztani azt a bemenetet.
:)
Most, az utolsó hozzászólásodnál értettem meg, mit is szeretnél. Eddig bizony elbeszéltünk egymás mellett.
Hát... ezért kellene egy kicsit egyértelműbben feltenni a kérdést. Ami teljesen úgy tűnt, hogy a házimozi képét szeretnéd nézni a TV-n.
Ezek szerint viszont éppen fordítva van, a TV hangját a házimozival szeretnéd kihangosítani :)
Akkor bizony Neked vagy egy ilyen kell: [link]
Vagy megkeresed a Scart csatlakozóban az analóg audió kimenetet (szinte kizárt, hogy ne legyen ilyen).
Könnyítésül itt megtalálod a Scart szabvány bekötését:
És itt megfordult a helyzet, nem a TV menüjében kell keresgélned, hanem a házimozinál kell olyan állásba kapcsolni, hogy fogadja a külső hangjelet.
Ha elárulod a házimozi cucc típusát, talán tudok segíteni.
Igen próbáltam kérdést feltenni úgy hogy lehessen érteni mit szeretnék már ott le akartam írni hogy a hangot szeretném át vinni csak nem tartalmazott ? jelet stb stb..
Én is ezután nézegetem amit elsőnek linkeltél szerintem az a legegyszerűbb, találtam is web oldalt ahol meg tudom rendelni 8.000 ft az egész és azzal biztos hogy működne ugye ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!