Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az erősítőm vonalbemenetére...

Az erősítőm vonalbemenetére kapcsolt PC sztereó fülhallgató jelének csak egyik ága megy ki a hangfalra. Az FM rádió viszont sztereóban szól. Kérdésem: át lehet-e alakítani a fülhallgató jelét az erősítő rádió (koax) bemenetére? Gyula

Figyelt kérdés

#PC fülhallgató kimenet #FM koax bemenet erősítőbe
dec. 9. 07:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Oké, nem kérdezem mi értelme, de legalább az erősítőd pontos típusát ne kelljen kihúzni belőled fogóval.
dec. 9. 09:18
 2/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"PC sztereó fülhallgató jelének csak egyik ága megy ki a hangfalra."

Mármint a mikrofon jelét kódoltad az írásodba és komplett hangfalad van otthon?

Nem csak hangdoboz véletlenül?

Antennabemenetre FM-modulátorral tudnál hatni mellesleg, ha lenne értelme.

dec. 9. 12:22
 3/5 Szirty ***** válasza:
Bár a kérdés zavaros egy kicsit, de el tudom képzelni hogy az a probléma hogy a PC-d sztereó fülhallgató kimenetének jack aljzata 4 érintkezős, te pedig egy 3 érintkezős dugót dugtál bele...
dec. 9. 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Nehezen érthető a kérdés, de nekem is az jut eszembe, mint az előzőnek

(Régebben voltak olyan pc hangfalak, ahol külön vezeték vitte a jelent az egyik hangszóróból a másikba, amelyikben az erősítő volt, abba viszont a sztereó jel ment a gépből. Nem ilyenről van szó esetleg?)

Vagy simán lehet az is, hogy rossz a vezeték.

Vehetsz egy sztereó jack-valami átalakítót (a valami helyére helyettesítsd be az erősítő vonalbemenetének típusát), és ezt dugd a gépből az erősítőbe.

dec. 9. 15:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Minden hozzászólást köszönök!

Végigvizsgáltam a vezetékeket és csatlakozókat, annak lett igaza, aki erre gyanakodott: a fülhallgató kimenet látszólag ép, zárt csatlakozójában találtam egy elengedett forrasztást, tehát jel szakadást!

Tanulság a Tanú c. filmből idézve: aki a legkevésbé gyanús, az a leggyanúsabb!

dec. 9. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!