Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hangszóró: Ezek hogyan szólnán...

Hangszóró: Ezek hogyan szólnának együtt?

Figyelt kérdés

Mély(közép): [link]

Magas: [link]

Egy régi, zárt hangdobozba lennének beépítve. A zártat úgy értem, hogy nincs rajta reflex nyílás. Esetleg érdemes lenne lyukat csinálni a doboz hátuljára és belerakni egy reflex csövet?

Erről a dobozról lenne szó: [link]

Még az eredeti hangszórók vannak benne, a csatlakozó az utólagos beépítés.

A magassugárzó az szerintem kb ugyanaz, mint amit tennék bele, a mély(közép) pedig ősrégi RFT (német) gyártmány, ezen még watt helyet VA-ban van megadva a teljesítmény (ami 15VA).

A gyári magassugárzók fokozatosan mentek tönkre, ráadásul eleve felemás volt (mert párja is van a doboznak), a mély se az igazi már.

A kérdésem, hogy a fent linkelt hangszórók mennyire szólnának jól együtt ebben a dobozban?

Főleg azért, mert gyárilag pocsék hangja volt, középtartományból hiányoztak frekvenciák és kellemetlen, visítós, fülsértő is volt mellé.

Esetleg tudtok jobb hangszórókat bele? Ha a linkelt hangszórókat megnézitek, ott vannak a méretek is, hogy mekkora kell bele. Elsősorban 4 vagy 6 Ohm lenne jó, de a 8 is okés. Wattban legalább 70 legyen.

tegnapelőtt 00:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jó alternatíva a Monacor zártként sokat számít az érzékenység azért ott van diffi bőven. Ez egy A kategóriás erősítő 2x60w szobai zenélgetésre kiváló. Piezó valóban nem a legtutibb, de a doboz kialakítása ezt teszi lehetővé. Mindenképp kell elé majd hangváltó sőt piezó átviteli diája se ártana valamelyik elég béna 4kHz alatt már, ezért nem mindegy mit veszel. 5ös voltam.
tegnap 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!