Melyik monitort vegyem?
Az alábbi páros okoz (némi) fejtörést:
MSI MAG 27C6X
MSI G27CQ4 E2
Mindkettő VA paneles, ívelt monitor. A MAG 2024-es kiadás, tud egyet s mást, viszont "csak" FHD.... Ezzel szemben a G27 bár 2022-es típus, viszont WQHD (vagy ahogy szokták nevezni 2K).
Összességében a G27 felé hajlok, csak azért kérdezném meg a nálam okosabbakat, hát ha valami spec elkerülte a figyelmem, ami miatt az FHD ellenére érdemes lenne a MAG típust választani. Amennyire tudom a 27" méretnél már hatványozottan kell a nagyobb felbontás, a több pixel miatt, de javítsatok ki ha tévedek, illetve más ajánlatot is szívesen fogadok hasonló árfekvésben. A VA panel nem zavar. Köszi!
Igazából nehéz meghatározni mire is használom, mindenre egy kicsit. Őszintén szólva 10 éves korom óta kockulok (most 46 vagyok...) C64-gyel kezdtem - illetve előtte a bátyámmal nyúztunk valamilyen tv-játékot is. A helyzet az, hogy viszont jelenleg rengeteget melózok, család lett, házat épültem, így mondjuk egy AC-t végigtolni DLC-kel együtt 1-2 éves projekt. Van olyan hét, amikor szinte be sem kapcsolom az asztali gépet, de ha igen, akkor valami olyant intézek rajta, ami családdal, pénzmozgással kapcsolatos - rezsik fizetése, doksik nyomtatása stb. Szóval néha tolok valami gémet is, vagy épp megnézek egy filmet, mert a nappaliban a tv-n általában a "gyerekek" lógnak (azért idézőjelben, mert a kisebbik 8 a nagyobbik 26 éves :D ).
Ergo ezért is írtam, hogy nincsenek nagy igényeim. Van az ismeretségi körömben ívelt monitor, és kb. 3-4 év után egy ismerősnél sikerült összehozni nyár végén egy lan-partit régi arcokkal, így volt alkalmam tesztelni, nekem tetszett. 27"-ban ár/érték arányban a megnevezett 2 monitort láttam megfelelőnek, néztem (elsősorban külföldi) fórumokat, Youtube videókat.... Ezek alapján próbáltam belőni a választási lehetőségeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!