Tukk78 kérdése:

Melyik monitort vegyem?

Figyelt kérdés

Az alábbi páros okoz (némi) fejtörést:

MSI MAG 27C6X

MSI G27CQ4 E2

Mindkettő VA paneles, ívelt monitor. A MAG 2024-es kiadás, tud egyet s mást, viszont "csak" FHD.... Ezzel szemben a G27 bár 2022-es típus, viszont WQHD (vagy ahogy szokták nevezni 2K).

Összességében a G27 felé hajlok, csak azért kérdezném meg a nálam okosabbakat, hát ha valami spec elkerülte a figyelmem, ami miatt az FHD ellenére érdemes lenne a MAG típust választani. Amennyire tudom a 27" méretnél már hatványozottan kell a nagyobb felbontás, a több pixel miatt, de javítsatok ki ha tévedek, illetve más ajánlatot is szívesen fogadok hasonló árfekvésben. A VA panel nem zavar. Köszi!

nov. 15. 17:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem ártana tudni mire használnád. Az ívelt monitor alkalmatlan bármiféle grafikai munkára. A 2K felbontás miatt alkalmatlan filmek nézésére. Ez a két monitor gyakorlatilag csak gamingre jó. Kérdés, hogy a benne lévő VA panel mennyire mentes a black smearingtől, mert a korai paneleknél ez nagy probléma volt.
nov. 16. 11:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Én is elírtam, tulajdonképpen 1440p a helyes elnevezés, nem 2K.
nov. 16. 11:38
 13/13 A kérdező kommentje:

Igazából nehéz meghatározni mire is használom, mindenre egy kicsit. Őszintén szólva 10 éves korom óta kockulok (most 46 vagyok...) C64-gyel kezdtem - illetve előtte a bátyámmal nyúztunk valamilyen tv-játékot is. A helyzet az, hogy viszont jelenleg rengeteget melózok, család lett, házat épültem, így mondjuk egy AC-t végigtolni DLC-kel együtt 1-2 éves projekt. Van olyan hét, amikor szinte be sem kapcsolom az asztali gépet, de ha igen, akkor valami olyant intézek rajta, ami családdal, pénzmozgással kapcsolatos - rezsik fizetése, doksik nyomtatása stb. Szóval néha tolok valami gémet is, vagy épp megnézek egy filmet, mert a nappaliban a tv-n általában a "gyerekek" lógnak (azért idézőjelben, mert a kisebbik 8 a nagyobbik 26 éves :D ).

Ergo ezért is írtam, hogy nincsenek nagy igényeim. Van az ismeretségi körömben ívelt monitor, és kb. 3-4 év után egy ismerősnél sikerült összehozni nyár végén egy lan-partit régi arcokkal, így volt alkalmam tesztelni, nekem tetszett. 27"-ban ár/érték arányban a megnevezett 2 monitort láttam megfelelőnek, néztem (elsősorban külföldi) fórumokat, Youtube videókat.... Ezek alapján próbáltam belőni a választási lehetőségeimet.

nov. 16. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!