Melyik az én konzolom?

Figyelt kérdés

nem vagyok nagy játékos (de imádom a játékokat :)

melyik konzol válasszam ha:

top tv-m van samsung Oled 65" s90d így jó lenne ha ki tudná használni.

nem vagyok hardcore gamer viszont szivesen leülök naponta 1-2 órára.

nincs olyan cím ami miatt ide vagy oda húznék.

fontos az időállóssága.

Xbox Series S

Xbox Series X

Ps5

Ps5 pro

nov. 12. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Amelyiket megveszed.
nov. 12. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Amelyik a haverjaidnak is van. Viszonylag kevés a crossplatform játék.
nov. 12. 14:55
 3/8 kürtőskalácska ***** válasza:
77%

Amit a 2-es ír.

Haveroknak milyen van?

nov. 12. 15:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Single player mert senkivel nem szoktam játszani :) max neten idegenekkel
nov. 12. 15:32
 5/8 kürtőskalácska ***** válasza:
Milyen játékokkal játszol és mennyi a büzsdé?
nov. 12. 16:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Series S semmiképp az HD konzol. A PS5Pro áll a legközelebb ahhoz ami talán valamennyire kihasználná a TVt. Annak ellenére hogy 4K/120fps van firkálva ezeknek a gépeknek a dobozára a Series X és PS5 játékok 99%a max 60fps, ami azt jelenti hogy van egy nagyobb felbontású, jobb grafikájú mód ami 30fps és egy butított 60fps mód. A 4Kt is csak egyszerűbb játékok tudják. Minden mást a gép felskáláz sokszor 1080p környékéről (minél újabb és jobb grafikájú a játék annál alacsonyabb a felbontás). Na most a PS5Pro nagyon borsos és nem olyan sokkal combosabb mint várták, de mégiscsak nagyobb felbontás (támogatott játékok esetén) és jobban is futnak a PS5 játékok rajta (játéka válogatja). Emellett az Xbox és a PS AMD FSRel skáláz ami messze leggyengébb skálázó, de a PS5 egy saját DLSS körüli felskálázót használ ami jóval jobb. Mivel a PS5Pro most jött ki ezért amíg a PS5 támogatva lesz addig az is futni fog, egy négy év még biztosan várható.

Emellett a Sony saját játékai (Pókember, Last of US stb) esetén mindg kínosan ügyel, hogy jó grafika és lehetőségekhez képest nagy felbontás legyen. A Microsoftnál nincs ilyen, a legtöbb Xbox saját játék sajnos igénytelen állapotban jön ki. Az Xbox egyetlen előnye grafikai szempontból az az, hogy a gép alapvetően a processzorba építve támogatja a VRRt - Variable Refresh Rate ami a játékok fps eséseit javítja ki egy bizonyos szintig. Ez sajnos nem elhanyagolható ugyanis sok, főleg modern játék csak nagyjából 30 meg 60 fps és sokszor leesik a teljesítménye. PSen csak azok a játékok futnak VRRel amiket külön megírnak rá, van egy általános opció amit úgy pipálhatsz ki hogy vállalod, hogy akármi lehet, de az max sebtapasz és sok játék rosszabbul fut tőle (ha nincs külön rá megírva).

A PS5Pro ezen is segít valamennyit mert izomból megpróbálja megoldani, DE ne vedd garanciának mert mint mondtam annyira sokkal nem erősebb mint vártuk ezért ha egy játék gyatrán fut PS5ön (lásd Elden Ring), akkor az nem fog varászlatos módon megoldódni Pron sem.

nov. 12. 16:12
 7/8 A kérdező kommentje:

6/

Szuper vagy nagyon köszönöm a részletes infót.

Igazad van a tvm most klb mindent támogat és a ps5 pro az ami késöbb ki tudja hozni belőle amit tud viszont én vagyok a gyenge pont mert annyit nem játszok rajta így lehet hogy nekem a ps5 a legjobb konzol most.

na mivel ps1 em volt és az volt az utolsó konzolom is így nem vagyok annyra jártas benne (semennyire) mikor jöhet vszeg a generációváltás? ps6

nov. 12. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:

2028 az esélyes a következő generációra, de semmi sem garantált. Ugyanis még PS4/Xbox Onera is jönnek ki játékok. Már olyan is előfordult nem egyszer, hogy a "következő generációs" játékokat visszaportolták később a régi gépekre. Az a helyzet, hogy a videojáték ipar eléggé megcsúszott a COVID járvány óta (nem csak amiatt) és egyelőre nem látni, hogy mi lesz belőle. A Sony jóval kevesebb konzolt adott el mint számította, az Xbox (megint) megfelezte az eladásait. Xbox esetén elég esélyes, hogy lehúzzák a rolót és csak valamiféle félmegoldás lesz a következő gépük, már most is kiadják játékaik jó részét PS/PC/Switchre is. Nem lesz oka senkinek hosszútávon, hogy megvegye a gépüket emiatt. Egyedül a Nintendónak meg nagyon, a Switch valószínűleg a világ legtöbbet eladott konzolja lesz jövőre és a Switch 2nek is hasonló sorsa lesz ha csak el nem rontanak nagyon valamit.

Nem akarok oldalakban fejtegetőzni, a lényeg hogy a modern videojátékok elképesztően drágák és nagy arányban buknak vagyis annyi pénzt se tudnak visszatermelni amennyi beléjük ment. Nagyon elterjedt emellett a kontárság vagyis, hogy fejlesztők alig vagy minimálisan optimizálják a játékaikat, ezért fordulhat elő, hogy nagy címek mint a Final Fantasy 7 Rebirth 720pben futnak PS5ön. A játékeladások nagyban csökkentek mindenhol, a legtöbb ember ugyanazt a pár nagy címet tolja (Fortnite, FIFA, COD, GTA stb) és ma már a konzolgyártónak az ezekhez eladott extrákból (pl skinek) több pénze van mint játékeladásból. Jut eszembe MINDEN konzolon a multi hozzáférés (nem Free tto Play játékokhoz) fizetős úgyhogy arra készülj, hogy több mint egy játék ára évente. Még PCn is nagy gond, hogy az Unreal Engine 5re támaszkodik a játékok 99%a és az elég vacak, csúcsgépen is kényszerítve vagy kemény kompromisszumokra. PS fronton a Sony tucatnyi klasszikust adott ki PS4re, PS5re meg ezeknek a remasteréből (kicsit jobb grafika de ugyanaz) állnak a saját játékaik. Alig van új cucc, mert kockázatos.

Lényeg a lényeg, hogy a Nintendo az egyetlen aki (véletlenül vagy szándékosan) tökéletesen idomult a mai igényekhez, a Switch egy sikersztori. Ezer éves vacak was van benne, sok játék kritikán alul fut rajta és mégis nulla árcsökkentéssel lealáz mindenkit eladásokban. Fillérekből lehet rá játékokat csinálni (amit elbír).

A lényeg, hogy bár én személyesen nem hiszek abban, hogy a Microsoft az Xboxot tovább fogja futtatni értékelhető minőségben ennél a generációnál gyakorlatilag abban a köztes helyzetben vagyunk, hogy még akár egy PS4/Xbox One is teljesen vállalható manapság annak aki csak hébe hóba játszik. Még mindig jön rájuk a fontosabb címek nagy része. Azért a te tévéden azok már siralmasan néznének ki tehát nem erőltetném (annyit nem spórolsz mint amennyivel gyengébbek). A Switch 2 ami viszont talán jövő tavasszal jelenik meg már figyelembe fogja venni a 4K TVket és ha nyilvánvalóan gyengébb is lesz mint egy PS5 arra is érdemes lehet majd ránézni.

nov. 13. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!