Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Cukros kávét öntöttem véletlen...

Cukros kávét öntöttem véletlenül a laptopomra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
írom a beadandóm, köben ittam a kávém és véletlenül ráömlött egy negyed pohár. Azonnal kikapcsoltam, Töröltem amennyire csak tudtam, és sátor pozícióba állítottam, hogy fojjon ki minden. Acer laptopom van amit nyárom vettem, tehát garanciális. Laptop még működött amikor ment rá nem volt shutdown azonnal vagy egyéb baja, azóta nem kapcsoltam be, mert nem szeretnék nagyobb kárt okozni. Mi tegyek, szerintetek a garancia segíteni fog, vagy ha működik akkor használjam ugyanúgy mint előtte vagy vigyem el tisztítani?

nov. 3. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudlak biztatni. 2 laptopot vesztettem el így, mert kétbalkezes vagyok.

Megvettem a harmadikat, mostmár használtan (a másik kettő kuka lett), és már nem teszek mellé semmit. Soha többé. Inkább felállok inni.

nov. 3. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Én annó kakaót öntöttem rá, és szervízben megcsinálták, de így visszagondolva: jobb lett volna, ha szimplán újat veszek. Drága volt megcsináltatni a laptop értékéhez képest, és utána sem lett soha tökéletes a laptop.

Amúgy a garancia ilyen esetben nem segít, max. ha kötöttél rá valami plusz garanciát, ami kitér a saját hibából való tönkremenetelre is. :D De a gyári garancia az csak arra vonatkozik, ha rendeltetésszerű használat mellett lett baja a laptopnak.

Amúgy vidd mindenképp szervízbe, akkor is, ha elsőnek működik.

nov. 3. 15:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyes vagyok.

Az elsőbe Pepsit öntöttem, azt még először kitisztították valahogy, de végül csak kuka lett.

Érdekes, hogy a másodikba sima vizet sikerült borítanom, nem cukrosat, és az lett azonnal kuka. Sercegni kezdett, és spha többé nem tudta bekapcsolni semmilyen szerviz. Úgy kellett kimenteni belőle az adatokat, többszörös áttétellel. Sírtam is akkoriban nagyon sokat, mert épp portfóliót írtam, és az egész határidős munkám rajta maradt. De kinyerték belőle nagy nehezen, én meg már harmadszorra nem tudtam újat venni, csak használtat. De már nagyon vigyázok rá.

nov. 3. 15:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Én sört öntöttem bele..... :D

Nekem túlélte, csak a billentyűzetet kellett kicserélni, mert beragadtak a billentyűk.

Sajnos a mai laptopokban minden nagyon közel van, kis helyre összezsúfolva, úgyhogy hamar nagy kárt lehet okozni.

Minél gyorsabban vidd el szervizbe, mert az alkatrészek közé jutott folyadék elkezdi enni, korrodálni a kis fém vezető sávokat. Ha alaposan kitisztítják akkor talán megmarad még egy darabig. Mindenesetre az adatokat mentsd le róla azonnal! 3-as te is dolgozz felhőbe is!

nov. 3. 16:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Normálisabb laptopokon a billentyűzet széleinél vannak nyílások, amik alulra kivezetik a vizet, így a belseje nagyobb eséllyel ússza meg. Ha ez is ilyen, akkor elég lehet billentyűzetet cserélni rajta. Ha beázott, akkor azt nagyobb móka kitakarítani és zárlat is keletkezhet az akku miatt.
nov. 4. 06:53
 6/6 D.O.81 ***** válasza:
Laptop szétszed, kiakkuz. Ha az alaplapra is ráfolyt a lé, akkor az is kiszed, és az elemet ki kell venni, ha ki lehet. Ha nem kivehető, úgy is jó. Szerzel ISO-Propil-alkoholt, meg egy akkora edényt melybe a billentyűzet, illetve az alaplap is befér, majd az alaplapot, ha megázott akkor elárasztod az edényben az ISO-Propil-alkohollal, és mozgatod az edényt, mintha aranyat mosnál. Néhány perc után kiveszed az alaplapot, lecsöpögteted, majd 35- max.50 Celsius fokos felületre helyezed egy papíralátéttel, hogy sehol ne érjen fémfelülethez és hagyod egy 5-10 órát száradni. A billentyűzettel is így kell eljárni, annyi különbséggel, hogy a gombokat mosás közben is nyomogatni kell, illetve az alá nem kell alátét. Mosás közben a billentyűket is nyomkodni kell, hogy a billentyű alá került lé is kimosódjon. A billentyűt 50 Celsiusfoknál nagyobb hőterhelés ne érje. Szárítási ideje kb 10 óra radiátoron, vagy konvektoron. Ezután meg kell győződni, hogy az alaplapon fénylő, ragadó nyom nélkül minden megszáradt, ha nem akkor újramosás és szárítás, ha igen, akkor a száraz alkatrészek összeszerelése mehet. Billentyűzetnél a gomboknak nem szabad szorulnia szárítás után, ha száradás közben szorulni kezd, akkor a mosást és szárítást meg kell ismételni, egészen addig, amíg szorulás nélkül nem működik az összes gomb.
nov. 14. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!