Cukros kávét öntöttem véletlenül a laptopomra. Mit tegyek?
Nem tudlak biztatni. 2 laptopot vesztettem el így, mert kétbalkezes vagyok.
Megvettem a harmadikat, mostmár használtan (a másik kettő kuka lett), és már nem teszek mellé semmit. Soha többé. Inkább felállok inni.
Én annó kakaót öntöttem rá, és szervízben megcsinálták, de így visszagondolva: jobb lett volna, ha szimplán újat veszek. Drága volt megcsináltatni a laptop értékéhez képest, és utána sem lett soha tökéletes a laptop.
Amúgy a garancia ilyen esetben nem segít, max. ha kötöttél rá valami plusz garanciát, ami kitér a saját hibából való tönkremenetelre is. :D De a gyári garancia az csak arra vonatkozik, ha rendeltetésszerű használat mellett lett baja a laptopnak.
Amúgy vidd mindenképp szervízbe, akkor is, ha elsőnek működik.
Egyes vagyok.
Az elsőbe Pepsit öntöttem, azt még először kitisztították valahogy, de végül csak kuka lett.
Érdekes, hogy a másodikba sima vizet sikerült borítanom, nem cukrosat, és az lett azonnal kuka. Sercegni kezdett, és spha többé nem tudta bekapcsolni semmilyen szerviz. Úgy kellett kimenteni belőle az adatokat, többszörös áttétellel. Sírtam is akkoriban nagyon sokat, mert épp portfóliót írtam, és az egész határidős munkám rajta maradt. De kinyerték belőle nagy nehezen, én meg már harmadszorra nem tudtam újat venni, csak használtat. De már nagyon vigyázok rá.
Én sört öntöttem bele..... :D
Nekem túlélte, csak a billentyűzetet kellett kicserélni, mert beragadtak a billentyűk.
Sajnos a mai laptopokban minden nagyon közel van, kis helyre összezsúfolva, úgyhogy hamar nagy kárt lehet okozni.
Minél gyorsabban vidd el szervizbe, mert az alkatrészek közé jutott folyadék elkezdi enni, korrodálni a kis fém vezető sávokat. Ha alaposan kitisztítják akkor talán megmarad még egy darabig. Mindenesetre az adatokat mentsd le róla azonnal! 3-as te is dolgozz felhőbe is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!