Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mekkora lehet a Woopker AK-45...

Mekkora lehet a Woopker AK-45 valós teljesítménye?

Figyelt kérdés

Ez lenne a szóban forgó csoda: [link]

Én mondjuk nem innen vettem, de a lényegen ez nem változtat.

Ilyen hülyeségeket írnak róla, hogy 2x300 watt, meg 820 watt meg ilyen hasonló meséket...

Kérem szépen, ennek a hangereje alapján még azt se mondanám, hogy a 2x10 watt folyamatosan meglenne, inkább olyan 2x5 watt...

Ami benne van végfok, az meg egy apró D osztályú végfok, a típusát nem tudom, mert egy kis vékony apró "hűtőborda" van a lapos IC-n, ami takarja.

Van beépített tápegysége (szintén gagyi, sípolós-cincogós kapcsolóüzemű táp, kb a TEMU-s telefontöltő tesója), illetve külső táp is használható, az van ráírva, hogy 12V 5A, de igazándiból egy 8V 3A tápról is ugyanúgy szól, a kis táp se melegszik, tehát nem lehet valami nagy a teljesítménye...

Persze tudtam, hogy bóvli, eleve csak kíváncsiságból vettem, illetve át akarom majd alakítani, egy jobb végfokot és tápot tenni bele a gyári helyett.

Persze attól még érdekelne, hogy hány wattos lehet, mivel, hogy biztosan nem többszáz, de még csak 20 se nagyon lehet...

okt. 30. 22:43
 1/7 A kérdező kommentje:

Itt is milyen jól csengő mesék: [link]

Max 350W+350W, na meg, hogy HIFI... Maradjunk már...

okt. 30. 22:49
 2/7 anonim ***** válasza:

A topiknyitó kérdésedben szereplő darabnál írják:

"RMS 40W x 2"

okt. 30. 23:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Szerintem annyi sincs a valóságban...
okt. 30. 23:08
 4/7 anonim ***** válasza:

40W elvileg.

Nekem hasonló van, csak Thunder márka, 35W-os hangszórókat teljes mértékben kihajt, sőt max hangerőn torzít. Nagyobb hangfallal nem torzít, innen tudom, hogy kihajtja.

Én az alábbi felállásban használom:

35W mély+50W közép+120W magas, illetve váltóval egy 200W sub

Tudom nagyon alulméretezett az erősítő, de otthonra több mint elég a hangerő.

okt. 31. 01:35
 5/7 anonim ***** válasza:
A D-osztály egyik sajátossága a jó hatásfok, ezért is lehet az, hogy nem kell rá ladahenger méretű aktív hűtés. Oké, a kínait fenntartásokkal kezeljük. Ennek a típusnak is elég sokat jelent a jól túlméretezett, kőstabil tápellátás valahol a max tápfesz közelében. Általában nem adják hozzá...
okt. 31. 05:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy a tápegysége 12 V, 5 A, ez 60 W-ot jelent. Ha az erősítő hatásfoka 100% lenne, akkor is legfeljebb 2×30 W leadására lenne képes. A valóság 2×25 W környékén lehet. A maximális teljesítményre pedig ma már szinte minden gyártó hatalmas hazugságokat ad meg, minél nagyobb a teljesítmény, annál inkább eladható a hozzá nem értőknek. Azt, hogy nagyjából mekkora teljesítményt ad le lemérheted. Meghajtod mondjuk 1 kHz-es szinuszjellel, a kimenetre pedig rákötsz egy multimétert. A bemenő jelet növeled, egyszer csak hallható lesz, hogy torzít. Úgy állítod be a bemenőszintet, hogy még éppen ne torzítson. Ekkor leméred a kimeneti feszültséget. Ebből számítható a szinuszos maximális leadott teljesítmény:

Pkimax=Uki²/Zh

okt. 31. 11:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem, hogy azért tűnt nagyon gyengének, mert pocsékul van megtervezve, egyszerűen alul van méretezve a beépített táp.

A külső tápbemenetnél is 12V van írva, de én adtam neki 14-et, máris jobban bírja!

Amúgy sok végfok IC ilyen, van, amelyik 9-26V között működik, persze alacsonyabb feszültséggel kevesebb wattot is ad le, hiába lenne elég amper. Ez konkrétan gőzöm sincs, hogy milyen típusú IC, de valószínűleg ennél is hasonlóan van.

Az elejében az 5 voltos MP3-as résznek meg úgyis van feszültségstabilizátorja (rámértem az USB-n keresztül, 4,9 voltot mutatott), az valószínűleg 18 voltig bírná.

nov. 5. 22:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!